Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile RAAL Bistriţa au crescut cu 40%, până la 20 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

06.09.2011, 18:57 192

Peste 98% din totalul vânzărilor realizate de RAAL în prima parte a anului au mers către export. Bistriţenii au înregistrat în 2010 venituri totale de 35,3 mil. euro şi un profit brut de 2,8 mil. euro. Compania produce sisteme de răcire şi schimbătoare de căldură şi are clienţi în peste 20 de ţări, cei mai importanţi fiind din Germania, SUA, Marea Britanie şi Italia.

"De la începutul anului comenzile au crescut de la o lună la alta, trend care va continua şi în următoarea perioadă, dacă ţinem cont de programele în derulare, de clienţii şi de noile pieţe vizate", a declarat pentru ZF Transilvania Paul Ilieş, director general al companiei RAAL.

Conducerea companiei spune că în perioada 2009-2010 RAAL s-a confruntat cu o contracţie a pieţelor, însă a reuşit menţinerea activităţilor, în special a programelor de cercetare şi dezvoltare. RAAL deţine două fabrici de componente auto în judeţul Bistriţa-Năsaud şi sucursale în SUA, Italia, Germania şi Olanda, înfiinţate pentru suport logistic, service, marketing şi livrare.

Conducerea companiei spune că intenţionează să intre începând din acest an pe pieţele din Rusia, India şi Brazilia, unde să dezvolte în următorii ani facilităţi de producţie.RAAL are în prezent 1.400 de angajaţi, după ce în primul semestru au fost recrutaţi 140 de oameni. Pe măsură ce activităţile vor creşte, conducerea RAAL intenţionează să angajeze noi oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO