Mediafax.biz Exclusiv

Aldea, Carpatcement: Piaţa ar putea creşte cu 2-5% în 2012, dar depinde de impactul noului val al crizei

Autor: Andreea Neferu

31.10.2011, 14:01 108

Piaţa cimentului a reuşit să-şi revină uşor în 2011, în condiţiile în care producţia a crescut cu 8,1% în primul semestru, la 3,18 milioane de tone.Vânzările interne au avansat cu 2,4%, la 2,95 milioane de tone, potrivit patronatului din industria cimentului, CIROM.

Rezultatele sunt confirmate şi de jucătorii din piaţă, după rezultatele la nouă luni.

"În ciuda contextului economic dificil, am reuşit să obţinem rezultate satisfăcătoare în primele nouă luni ale anului 2011. Vânzările s-au situat la un nivel similar cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2010",a spus Aldea.

El a adăugat că, având în vedere că proiectele anunţate de stat nu au demarat încă, cât şi întârzierea lucrărilor mari de infrastructură, consumul a fost susţinut de proiecte individuale şi consumatorii mici.

Aldea are însă aşteptări mai mari de la 2012, când "probabil" vom putea vorbi de o revenire mai puternică a pieţei, în condiţiile în care România are nevoi mult mai mari de investiţii decât alte state din Uniunea Europeană.

"Dacă guvernul va respecta programul de lucrări de infrastructură promise, probabil că ponderea acestora în piaţa construcţiilor se va mări faţă de lucrările rezidenţiale", explică Aldea.

Astfel, el apreciază o revenire reală a pieţei doar când vor exista şi finanţările pentru lucrări. În plus, este nevoie ca investitorii privaţi să îşi recapete încrederea în mediul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO