Mediafax.biz Exclusiv

Americanii de la CML angajează încă 50 de oameni la fabrica din Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu

23.09.2011, 11:28 362

Compania a mai recrutat în prima parte a anului 35 de oameni şi intenţionează să ajungă în 2011 la 230 de angajaţi, ca urmare a creşterii capacităţilor de producţie.

Americanii şi-au propus să majoreze în acest an producţia unităţii din Sibiu la peste 3 milioane de unităţi lunar, faţă de 2,2 milioane de produse finite pe lună, realizate în primul semestru.

Conducerea CML Innovative Technologies nu a oferit informaţii suplimentare despre valoarea concretă a investiţiei în creşterea capacităţilor de producţie, precizând doar că pentru investiţiile din acest an au fost alocate câteva milioane de euro, finanţarea provenind în principal din contractarea unor credite bancare.

Totodată, creşterea producţiei i-a determinat pe reprezentanţii companiei să bugeteze un avans de 40% al vânzărilor în acest an.

Producătorul din Sibiu a vândut anul trecut sisteme de iluminat de circa 10 mil. lei (peste 2,3 mil. euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Aproximativ 95% din producţia fabricii CML din România merg la export, printre clienţii companiei fiind Renault, Nissan, Peugeot-Citroen, Volkswagen, Audi, General Motors, Opel, Toyota, Honda, Mer cedes, dar şi Dacia pe plan local.

CML Innovative Technologies este prezentă pe piaţa din România începând din anul 2008, când acţionarii americani au decis deschiderea unei facilităţi de producţie în Sibiu, pe Platforma Industrială Vest, suprafaţa totală a fabricii fiind de 4.200 mp.

Utilajele necesare demarării producţiei au fost transferate din fabricile CML din Franţa şi Cehia.

Marius Bologa, directorul general al CML Innovative Technologies, coordonează afacerile din România ale grupului CML de la începutul anului 2008, înainte acesta deţinând o funcţie similară în cadrul subsidiarei din România a producătorului spaniol de componente auto Caucho Metal Productos (CMP).

Printre competitorii companiei pe piaţa europeană se află producătorii de componente auto Hella şi Valeo.

Grupul american CML numără peste 1.200 de angajaţi şi înregistrează venituri anuale de 175 mil. dolari, conform informaţiilor furnizate anterior de reprezentanţii CML Innovative Technologies din Sibiu.

Sediul central este în New Jersey, iar compania mai are filiale în Franţa, Germania, Marea Britanie, Cehia, România, dar şi în China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO