Mediafax.biz Exclusiv

Anca Anton Damour a fost promovată managing director al Carrefour Property

Anca Anton Damour a fost promovată managing director al Carrefour Property

Autor: Cristina Rosca

09.02.2011, 20:08 595

Ea îl înlocuieşte astfel pe VladArdeleanu, un fost antreprenor român, cofondatorul brokerului decredite Ipoteci Direct, intrat în faliment, şi al lanţului desupermarketuri Artima vândut iniţial către fondul de investiţiiPolish Enterprise Fund V şi cumpărat în 2007 de Carrefour.Ardeleanu a fost numit director de achiziţii în cadrul CarrefourRomânia.

Anca Anton Damour, de profesie avocat, licenţiată la Institutulde Ştiinţe Politice Science Po din Paris, lucrează în cadrulCarrefour din 2002, la doar un an de la intrarea companiei pe piaţalocală.

În perioada 2002-2008 ea a lucratîn cadrul departamentului juridic, ocu pând poziţia de directorjuridic Carrefour România.Începând cu anul 2008 ea a fost numită director dedezvoltare al Carrefour Property România, pentru a fi promovată înluna februarie a acestui an în poziţia de managing director aldiviziei imobiliare a Carrefour.

Retailerul francez, cu afaceri de1,13 mld. euro în 2010, în scădere cu 0,4% faţă de 2009, deţine 55de magazine pe piaţa locală, dintre care 23 de hipermarketuri şi 32de supermarketuri. Doar anul trecut compania a inaugurat 15magazine noi, în care a investit, potrivit estimărilor ZF, 60 demilioane de euro. În pofida noilor deschideri, Carrefour nu areuşit să egaleze în România performanţele din 2008, când obţineaafaceri de 1,19 mld. euro cu 40 de magazine.

Carrefour a intrat pe piaţalocală în 2001, când în iunie a deschis primul hipermarket înMilitari, în urma unei investiţ ii de 35 de milioane de euro. Şaseani mai târziu a cumpărat reţeaua de 21 de magazine Artima - pecare le-a rebranduit sub numele de Carrefour Express - în schimbulsumei de 55 de milioane de euro şi a intrat pe segmentulsupermarketurilor.

Ulterior, francezii au dezvoltatşi brandul de supermarketuri Carrefour Market, singurul pe care îlmai deţin după ce au renunţat la Carrefour Express în 2010, toatemagazinele fiind rebranduite sub acest nume.

Pentru 2011 compania a anunţatdeschiderea a două noi hipermarketuri, unul în Bucureşti, încentrul comercial Colosseum, în septembrie, şi un al doilea laBotoşani, o lună mai târziu. Cu hipermarketul din Colosseum,Carrefour va ajunge la opt astfel de magazine înBucureşti.

Retailerul deţine cele mai multehipermarketuri în Capitală, fiind urmat de Real, - cu patru, Coracu trei şi Auchan cu două, potrivit companiei de cercetare de piaţăMEMRB.La nivelnaţional real, - deţine cele mai multe magazine (25), urmat deCarrefour cu 23, conform MEMRB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO