Mediafax.biz Exclusiv

Anul 2012 nu cred că va aduce relansarea bursei, spune brokerul Mihai Chişu

Autor: Adrian Cojocar

04.01.2012, 13:15 160

"Bursa anticipează şi mediul economico-financiar este şubrezit din cauza crizei. Pe plan intern situaţia nu cred că va fi diferită, motiv pentru care cred că 2012 nu va fi anul relansării bursei româneşti sau sunt şanse mici ca acest lucru să se întâmple", a spus el.

Brokerul aminteşte în acest context de "suferinţa foarte mare" în care se află pieţele externe, adăugând că bursa din România reuşeşte să recupereze atunci când climatul intern este pozitiv şi atrage segmentul de retail sau când există interes din partea străinilor, dar conjunctura nu este una favorabilă ca acest lucru să se întâmple.

"Nimeni nu este convins că este un moment bun de a cumpăra acţiuni. Singurele lucruri care ar putea genera punctual un interes ar fi ofertele statului şi pragul la SIF-uri", este de părere Chişu.

El mai spune că ar miza anul viitor pe acţiunile care în primăvara anului 2012 vor acorda dividendele cele mai mari cum ar fi Transgaz Mediaş, Fondul Proprietatea sau OMV Petrom.

"SIF-urile ar putea de asemenea să furnizeze surprize plăcute în ceea ce priveşte randamentul dividendului după ce au încasat sume importante de la Erste. Cred că va fi un început de an 2012 bun, dar după cred că vor începe din nou problemele în Europa, iar acel moment va fi cel mai important. Per total cred că va fi un an de tatonare, cum a fost de altfel şi 2011", consideră Chişu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO