Mediafax.biz Exclusiv

Aproximativ 30% dintre clienţii Cisco vor utiliza în următorii 2-3 ani sisteme de cloud computing

Autor: Ana Raduta

20.02.2012, 14:30 116

El estimează că în următorii doi-trei ani aproximativ 30% dintre clienţii Cisco vor utiliza sistemele de cloud computing în România.

"Practic, folosind cloud-ul, ajungi să ai cheltuieli cu sistemul IT cu circa 30% mai mici", precizează vicepreşedintele Cisco.

Astfel, în funcţie de aplicaţiile software din cloud pe care le contractează firma, costul lunar pentru un calculator poate varia între doi şi 50 de euro. Dacă această sumă reprezintă 30%, în medie, din costul variantei tradiţionale, atunci, pentru o corporaţie cu 10.000 de angajaţi, dar chiar şi pentru cele mai mici, economiile de costuri sunt semnificative.

Optimismul reprezentantului Cisco este susţinut de toate datele din piaţă, care arată că România este pregătită pentru a trece la această etapă, în condiţiile în care ocupăm unul dintre primele locuri la nivel mondial după viteza conexiunilor la internet, iar de infrastructura necesară dispunem deja.

În România, 20% din businessul Cisco este reprezentat de furnizarea de sisteme şi soluţii IT pentru instituţiile din sectorul de stat.

Din acest punct de vedere, ultimii ani nu au fost foarte străluciţi, având în vedere numărul mare de concedieri, dar şi reducerile de costuri.

Restul de 80% sunt companii mari, în special multinaţionale, care sunt obişnuite cu utilizarea celor mai noi aplicaţii IT. Deja în 200 de companii din România angajaţii nu mai au aproape nicio aplicaţie instalată pe calculator.

Toate sunt accesate online prin intermediul Office 365, o soluţie de tip cloud furnizată de Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO