Mediafax.biz Exclusiv

Aron, PSC: Situaţia infrastructurii este dramatică în România

05.01.2011, 16:49 21

"Statisticile acestea şipronosticurile la început de an au ajuns deja să fie puţinimportante pentru mediul de afaceri, în speţă pentru societăţile deconstrucţii. Doar dacă s-a ajuns să se conştientizeze cu adevăratsituaţia dramatică în care ne aflăm, estimările privind numărul dekilometri de autostradă inauguraţi în 2011 ar putea deveni orealitate", a declarat Aron pentru ZiarulFinanciar.

Mai mult, reprezentantulPSC consideră că relansarea economică a României va fi îngreunatădacă proiectele de infrastructură nu vor fi puse pe primulplan.

Anul acesta, MinisterulTransporturilor are un buget de investiţii de circa 8 mld. lei(aproape 2 mld. euro), mare parte din această sumă urmând să revinăCNADNR. În 2010, CNADNR a avut la dispoziţie fonduri de 7,3 mld.lei (1,7 mld. euro), din care în primele zece luni ale anuluicheltuise deja aproape 97%.

La începutul luniidecembrie, ministerul de resort a anunţat că la finalul lui 2012România va avea încă 243 km de autostradă.

Cei 243 de kilometri noide autostradă sunt însă bucăţi de autostrăzi, astfel că nici în2012 România nu va avea o autostradă care să o tranziteze integralde la est la vest sau de la nord la sud.

În acest moment, înRomânia există 314 kilometri de autostradă, potrivit informaţiilorfurnizate de MTI, şi anume Bucureşti - Piteşti (111 km), Bucureşti- Cernavodă (151 km) şi Câmpia Turzii - Gilău (52km).

Potrivit unei hărţidetaliate privind infrastructura rutieră, prezentată de ministrultransporturilor şi infrastructurii la începutul lunii decembrie, în2012 ar urma să fie finalizate patru tronsoane de autostradă, şianume: Suplacu de Barcău - Borş (64 km), Moara Vlăsiei - Ploieşti(42,5 km), Bucureşti - Moara Vlăsiei (19,5 km), precum şi Deva -Orăştie (32,8 km).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO