Mediafax.biz Exclusiv

Băncile au dat 100 mil. € autorităţilor locale în T1

Autor: Ciprian Botea

11.04.2011, 20:11 6

Suma reprezintă banii traşi efectiv deadministraţiile locale în primul trimestru pe baza autorizărilorprimite de la Finanţe, aici fiind incluse şi tranşele din liniilede finanţare contractate anterior. Primăriile nu pot împrumutaorice sumă doresc de la bănci, fiind nevoite să se încadrezeîntr-un plafon maxim aprobat de Finanţe pentru a limita deficitulbugetar.

"Dacă sumele împrumutate au crescut înseamnăcă sunt mai multe investiţii pe care le fac autorităţile locale.Creditele sunt acordate pentru proiecte specifice de infrastructurăşi sunt garantate de primării cu veniturile proprii", a comentatanalistul financiar Dragoş Cabat.

Cele mai multe finanţări, adică peste 54mil. euro, au fost acordate în februarie, acestea incluzând şi uncredit extern de 10 mil. euro. Creditul a fost acordat de bancaaustriacă HYPO Niedroesterreich Primăriei din Oradea pentrulucrările la infrastructura de utilităţi a parcului industrialEurobusiness.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO