Mediafax.biz Exclusiv

Bogdan Florea, Volkswagen: Anul viitor tot pe flote ne vom baza, nu vedem o revigorare a cererii din partea clienţilor privaţi

Autor: Bogdan Alecu

07.11.2011, 14:52 260

Porsche Holding Austria este unul dintre cei mai mari dealeri şi importatori ai concernului Volkswagen la nivel european.

Potrivit statisticilor APIA, în primele nouă luni ale acestui an vânzările de autoturisme au înregistrat o scădere de 11% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 69.200 de maşini.

"În a doua jumătate a anului nu putem spune că am simţit o schimbare în ceea ce priveşte vânzările. Doar faptul că este o diferenţă tot mai mare între vânzările către persoane fizice şi cele juridice. Dar noi avem noroc că există mulţi clienţi care cumpără flote Volkswagen", a precizat Florea.

El a adăugat că şi anul viitor compania se va baza tot pe vânzarea de flote, în condiţiile în care nu se observă o revigorare a cererii din partea clienţilor privaţi.

În ceea ce priveşte programul Rabla, Florea este de părere că efectul lui este tot mai mic.

Numai una din trei maşini vândute pe piaţa locală în acest an a fost achiziţionată în cadrul programului de reînnoire a parcului auto cu o lună înaintea încheierii acestuia.

"Efectul rematului scade din ce în ce mai mult", spune brand managerul Volksagen.

În acest an Porsche România vizează o creştere de 6% a vânzărilor la un volum de 22.500 de autovehicule, în condiţiile unei pieţe auto locale care va continua declinul pentru cel de-al patrulea an consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO