Mediafax.biz Exclusiv

Braşovenii de la Allview sar pragul de 5.000 de tablete vândute anul acesta

Braşovenii de la Allview sar pragul de 5.000 de tablete vândute anul acesta

Autor: Claudiu Ilioiu

20.12.2011, 18:02 307

"Având în vedere cele trei noi modele de tablete lansate în decursul anului, vânzarea a fost pe masură deoarece acestea s-au adresat unor game diferite de consumatori. Per total au fost comercializate peste 5.000 de unităţi", a declarat pentru ZF Lucian Peticilă, directorul firmei braşovene.El se aşteaptă la o cifră de afaceri mai mare decât cea înregistrată în 2010, dar nu a dorit să precizeze cifrele.

"S-a investit foarte mult în creşterea brandului şi în diversificarea gamei de produse, iar acest lucru s-a reflectat direct în vânzări", a precizat Peticilă.

În 2012, compania va extinde gama laptopurilor, care au lansat-o în toamna acestui an prin două modele de notebook-uri.

"Pe piaţa laptop-urilor ne-am lansat abia în toamna aceasta, însă până în prezent vânzările au fost peste aşteptări. Datorită conceptului care a stat la baza proiectării celor două modele la notebook-uri lansate, piaţa le-a primit foarte bine şi intenţionăm anul următor să extindem această gamă. În cele trei luni de la lansare au fost vândute aproximativ 900 de unităţi."

El este de părere că în 2011, din cauza crizei, s-a resimţit o presiune pe preţuri foarte mare, însă politica companiei a fost să ofere consumatorilor produse la preţuri competitive şi astfel s-a reuşit alinierea la condiţiile pieţei.

Piaţa tabletelor înregistreză o creştere explozivă şi în România, ca şi în întreaga lume, iar cota de piaţă a devenit o miză din ce în ce mai importantă pentru jucătorii locali.Dacă pentru anul acesta estimările arată o cifră de 40.000 de tablete, în 2012 acest nivel s-ar putea tripla, după cum a declarat Ciprian Donciu, directorul de vânzări al Asus România.

Ipad-ul este liderul în piaţa tabletelor cu o cotă de 40% din piaţă.

Cea mai nouă tabletă lansată de Allview este AllDro3 cu un ecran multitouch de 10 inchi în format 4:3, care completează gama de produse DroSeries.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO