Mediafax.biz Exclusiv

BVB trebuie continue eforturile de a atrage companii locale, dar să încerce să devină şi pol regional

Autor: Roxana Pricop

09.11.2011, 13:47 106

În acest sens, BVB a început să studieze operatorii din regiune pentru a găsit companii.

Prima pe listă este bursa din Bulgaria, un operator de talie mică în regiune, dar care de-a lungul ultimilor ani a fost curtat de marii jucători din Europa, precum bursa de la Viena sau cea germană Deutsche Boerse.

"Este o idee foarte bună ca Bursa de la Bucureşti să se dezvolte ca un pol regional şi să atragă companii din Balcani aşa cum atrage Bursa din Polonia companii din Europa Centrală şi de Est. În paralel, Bursa trebuie să continue eforturile de a atrage companii locale", a spus Paşol.

Bursa din Bulgaria s-a listat pe propria platformă la începutul anului şi se pregăteşte pentru privatizare, vânzarea pachetului de 50% din capital deţinut de stat fiind estimată pentru prima jumătate a anului viitor

Turbulenţele de pe pieţe din ultimele luni i-au alungat pe micii investitori de la BVB, activitatea de tranzacţionare fiind dominată în octombrie de fondurile de investiţii locale şi străine, conform topului brokerilor care este dominat de bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO