Mediafax.biz Exclusiv

Carmen Maftei, directorul de HR al Citibank: Continuăm angajările, pentru a-i înlocui pe cei plecaţi în subsidiarele din străinătate

Carmen Maftei, directorul de HR al Citibank: Continuăm angajările, pentru a-i înlocui pe cei plecaţi în subsidiarele din străinătate

Autor: Adelina Mihai

27.05.2011, 10:38 1153

"Din lunaianuarie până în prezent am recrutat atât intern, cât şi externpentru 40 de poziţii, în special pentru partea de consumer. Vomcontinua acelaşi ritm al angajărilor şi până la sfârşitul anului,pentru că sunt multe poziţii de înlocuire. Încurajăm foarte multmobilitatea angajaţilor, de aceea sunt mulţi angajaţi implicaţi înprogramele de mobilitate internaţională care trebuie înlocuiţi, dartrebuie să angajăm şi pentru perioada în care angajatele pleacă înconcedii de maternitate", a spus Carmen Maftei, 32 de ani,directorul de resurse umane al Citibank.

Carmen Maftei lucrează în cadrul Citibankdin 2005, când s-a angajat pe poziţia de HR operations specialist.Înainte de a deveni director de resurse umane, ea a mai ocupatpoziţii precum cea de compensation& benefits analyst,compensation &benefits manager.

Absolventă a Facultăţii de economie şiadministrarea afacerilor din cadrul Universităţii Alexandru IoanCuza din Iaşi, Maftei ocupă poziţia rămasă vacantă după ce FlorinPetrescu, care a fost director de HR al Citibank România timp deşapte ani, a preluat funcţia de Regional HR Business Partner încadrul biroului regional al băncii din Londra.

"Ţinta noastră este de a ne asigura că avemomul potrivit la locul potrivit, aşa că ne orientăm spreidentificarea, retenţia şi atragerea de talente de pe piaţa localăşi de pe piaţa internaţională", a adăugat ea.

Pe de altă parte, în cadrul băncii locale aufost aduse în ultimele luni şase angajaţi de la filialele străineale băncii, pentru a facilita schimbul de experienţă şi know-how înimplementarea de produse. În luna aprilie, de exemplu, banca l-aadus pe polonezul Sebastian Kucharek pe funcţia de director generaladjunct, responsabil de Departamentul tranzacţii globale (GTS) unuldintre cele trei segmente mari ale ofertei de corporate şiinvestment banking furnizată de gigantul american pe piaţa localăşi care acoperă şi piaţa din Bulgaria.

Pachetele de mutare oferite angajaţilorimplicaţi în programele de mobilitate internaţionale sunt standard,aceştia fiind plătiţi la nivelul angajaţilor locali, singurulbeneficiu în plus fiind plata chiriei.

Citibank România a încheiat 2010 cu unprofit net de circa 22 mil. euro, nivel aproape dublu faţă derezultatul înregistrat în 2009. Cifrele sunt calculate dupăstandardele româneşti de contabilitate.

"Pentru a putea ocupa o poziţie într-ofilială străină din cadrul grupului, angajatul trebuie să aibă celpuţin un an de când lucrează în companie, să întrunească anumitecriterii de performanţă şi să aplice pentru poziţiile deschise şianunţate pe reţeaua de intranet locală şi globală.Procesul de selecţiese face în ţara în care există oportunitatea de angajare", aadăugat Maftei.

Un alt motiv pentru care companiacontinuă angajările îl reprezintă înlocuirile generate deconcediile de maternitate sau de creştere a copilului, în prezentexistând 30 de astfel de cazuri în rândul angajatelor băncii. Legeaspune că în perioada concediului de maternitate contractulindividual de muncă al salariatei se suspendă şi poate rămânesuspendat şi pentru perioada de creştere a copilului, dacă angajataoptează pentru această variantă.

"Pentru viitoarele mămici, oferimca beneficiu plata salariului în cuantum de 100% pentru primeleşase luni. La acestea se adaugă un ajutor financiar acordat lanaşterea copilului şi flexibilitatea programului în perioadaprenatală", a adăugat Maftei.

ZF a scris anul trecut căbancherii au reuşit să facă tăieri de costuri cu personalul fără sărealizeze fizic concedieri, în condiţiile în care tot mai multeangajate pleacă în concediu de creştere a copilului, caz în careindemnizaţia este plătită de stat.Spre deosebire de anii trecuţi, doar o parte dinposturile rămase libere sunt acoperite.

În bănci lucrează 47.000 defemei, adică 70% din numărul total de angajaţi din acestsector.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO