Mediafax.biz Exclusiv

Cataramă angajează 100 de oameni în fabricile de mobilă pentru că are cerere la export

Cataramă angajează 100 de oameni în fabricile de mobilă pentru că are cerere la export

Autor: Ioana David

20.07.2011, 00:06 896

ViorelCataramă, unul dintre cei mai puternici antreprenori din industriamobilei, care controlează afacerea Elvila, angajează 100 de oameniîn producţie, acestea fiind primele recrutări pe care le face dupăce anterior în timpul crizei a renunţat la 500 desalariaţi.

"70 de oameni vor fi la Beiuş şi30 la Râmnicu Vâlcea (unde Elvila opereză fabrici - n.red)", a spusCataramă, care a adăugat că angajările au loc în condiţiilecreşterii exporturilor, fabricile ajungând să lucreze la capacitatemaximă. Prin aceste angajări, omul de afaceri dă primele semnalepozitive că industria mobilei ar putea să-şi revină anul acesta şică pieţele externe joacă un rol important în aceastătendinţă.

Cataramă este unul dintre cei maimari angajatori din industria mobilei cu cei aproximativ 2.000 deoameni pe care îi are, în condiţiile în care grupul Elvila a avutanul trecut afaceri de peste 100 mil. euro. Exporturile au fostîncă din 2010 motorul Elvila, acest indicator crescând la nivelulîntregii industrii.

Omul de afaceri, care a trecutprin criză fără povara creditelor deoarece le-a returnat înmomentul în care au apărut primele semne de recesiune, a devenitmai încrezător odată cu rezultatele de la jumătatea anului, după ceîn urmă cu câteva luni se declara mulţumit că este înpiaţă.

Exportul Elvila, derulat înprincipal pe pieţele Uniunii Europene, cea mai mare destinaţiefiind Germania, a crescut cu 8,5% în primele şase luni ale acestuian comparativ cu perioada similară din 2010, în condiţiile în carebusinessul total s-a majorat cu 5%.

Livrările externe aduc anulacesta 40% din cifra de afaceri a grupului.

Grupul Elvila operează şi o reţeade peste 50 de magazine, iar Cataramă continuă extinderea şi înretail, alţi 100 de oameni urmând să fie angajaţi.

Pe piaţa internă de mobilă deaproximativ 1 mld. euro, Elvila concurează în principal cuMobexpert şi cu IKEA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO