Mediafax.biz Exclusiv

CB Richard Ellis Eurisko: Rata de neocupare a birourilor din nordul Capitalei şi din perimetrul Piaţa Victoriei- Piaţa Aviatorilor va scădea

Autor: Cristi Moga

17.05.2011, 12:48 165

"În CBD(central business district, Piaţa Victoriei- Piaţa Aviatorilor - n.red.) şi în zona de nord a oraşului gradul de neocupare este de10-12%, iar datele noastre spun că rata aceasta va scădea, încondiţiile în care s-au livrat puţine clădiri în aceste zone înultimii ani. Gradul de ocupare va scădea în detrimentul zonelor maipuţin atractive, precum Pipera", spune el.

Noul şef al CBRE Eurisko apreciază că pe actuala piaţăimobiliară segmentul de birouri este cel mai interesant, iar încadrul firmei, departamentul de birouri a avut cele mai bunerezultate în ultimii ani.

Potrivit lui Iorgu, această zonă va ieşi prima din crizacare afectează piaţa imobiliară.

"Pe retail avem 150.000 de metri pătraţi spre închiriere încentrele comerciale dezvoltate de Cora în Constanţa şi Braşov,precum şi în proiectul Adora Mall din Craiova", a mai spusel.

De asemenea, Iorgu consideră că şi piaţa de investment(tranzacţii cu proprietăţi comerciale - n. red.) este atractivă,urmând să se ocupe personal de acest departament.

Compania americană CB Richard Ellis a intrat pe piaţa dinRomânia la începutul anului 2008, decizie influenţată de creştereaputernică a pieţei imo­bi­liare din acea perioadă. Astfel,americanii au cum­părat firma Eurisko pentru 24 mil. euro, după ceîn 2007 firma locală realizase venituri de 14,4 mil. euro şi unprofit net de 2,4 mil. euro.

CBRE au bugetat la acel moment creşterea veniturilor la 25de milioane de euro, dar piaţa s-a prăbuşit, iar în 2009, singurulan pentru care sunt informaţii financiare cu privire la activitateaCBRE în România, veniturile firmei s-au ridicat la 2,05 mil. euro,în timp ce pierderile au fost de 2,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO