Mediafax.biz Exclusiv

CNADNR achită până la 95 mil. lei pentru emiterea şi expedierea amenzilor către şoferii fără vinietă

Autor: Lidia Neagu

25.02.2011, 14:48 12

Astfel, CNADNR va încheia un acord cadu pe o perioadă de patruani, iar ulterior va atribui contracte subsecvente, finanţareafiind asigurată de la bigetul de stat.

Firma câştigătoare va prelua datele de identificare alecontravenientului, date transmise de Direcţia Regim Permise deConducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Poliţiei, vaimprima procesele verbale şi le va expedia destinatarului cuconfirmare de primire, prin servicii poştale proprii sausubcontractate şi va prelucra confirmările de primire şiretururile.

Confirmările de primire vor fi scanate şi stocate în ziuaefectuării livrării într-o bază de date, care va putea fi accesatăoricând de CNADNR printr-o reţea securizată, se arată într-unrăspuns al Companiei de Drumuri la solicitarea MEDIAFAX.

Retururile vor fi păstrate atât în original, cât şi în formatdigital, cu motivul clar al imposibiltăţii livrării.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare afost stabilită la 4 aprilie.

Compania de Drumuri a introdus la 1 octombrie anul trecutrovinieta electronică, iar şoferii fără documentele care atestăplata acesteia să achite despăgubiri în funcţie de tipulvehiculului, între 28 şi 1.210 euro, şi amenzi între 250 şi 4.500lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO