Mediafax.biz Exclusiv

Colţeanu, GE: Potenţialul României pe segmentul eolian se apropie de un grad de saturaţie

Autor: Roxana Petrescu

03.06.2011, 13:45 437

"Aşa cumspun autorităţile, infrastructura energetică poate accepta 4.000MW, dintre care 3.000 MW sunt deja avizaţi. Mai mult, investiţiilenu mai vizează proiecte foarte mari.Nu cred că vamai exista un proiect de anvergura celui realizat de CEZ", a spusel.

Înschimb, şeful GE apreciază că biogazul ar putea să devină înurmătorii doi ani un vector extraordinar de important în zonaregenerabilelor, multiplicat de proiecte în zona de biomasă şisolar.

Unuldintre cele mai mari contracte câştigate de GE în România a fostcel pentru echiparea cu turbine eoliene a parcului de 1,1 miliardede euro pe care cehii de la CEZ îl dezvoltă în două comunedobrogene, Fântânele şi Cogealac.La momentulfinalizării acesta va fi cel mai mare parc eolian pe uscat dinEuropa.

În acestmoment însă atenţia GE în regiune se îndreaptă şi spre alte formede producere a energiei verzi, în afară de cea eoliană.

În ceeace priveşte situaţia economică în general, Colţeanu spune că odatăreluată creşterea, este greu ca această tendinţă să mai fieinversată, în ciuda situaţiei în care se găsesc ţări precum Greciasau Portugalia.

"Demararea creşterii, chiar şi de o manieră foarte timidă,este ireversibilă. Grecia în PIB-ul Uniunii Europene reprezintăcirca 2%.", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO