Mediafax.biz Exclusiv

Companiile de la BVB sunt evaluate cu discount faţă de companii similare listate pe bursele din regiune, spune şeful SAI Intercapital Invest Management

Autor: Adrian Cojocar

07.07.2011, 13:37 243

În plus, emitenţii de la BVBse tranzacţionează în prezent la preţuri mult mai mici decât mediaistorică înregistrată pe ultimul ciclu bursier.

Evoluţia bursei de laBucureşti până la finele anului va fi puternic influenţată deinteresul pe care-l va atrage viitoarea ofertă Petrom în rândulinvestitorilor. Finalizarea cu succes a ofertei ar putea aduce baninoi şi pentru celelalte acţiuni.

"Emitenţii care sunt listaţi la BVB se tranzacţionează lamultipli de circa două ori mai mici decât media istoricăînregistrată pe ultimul ciclu bursier.Tot din punct de vedererelativ, companiile listate la BVB sunt evaluate în prezent cudiscount faţă de companii similare listate pe bursele dinregiune.Piaţa vacorecta cu siguranţă în timp aceste diferenţe", spune AndreeaGheorghe.

Deregulă, investitorii îşi refac calculele făcute la începutul anuluicu privire la bursă în momentul în care companiile îşi publicărezultatele la jumătatea lunii august, moment în care îşi pot daseama care sunt companiile care pot să- şi îndeplinească ţintele deprofit şi chiar să estimeze ce dividende ar putea să distribuieacestea anul viitor.

Printrecompaniile care au raportat creşteri puternice ale rezultatelor înprimul trimestru se numără producătorul de aluminiu Alro Slatina,producătorul de ţevi TMK Artrom Slatina (ART), Transelectrica,Oltchim, dar şi firme mai mici, precum producă torul de componenteauto UAMT Oradea (UAM), producătorul de utilaje Comelf Bistriţa(CMF) sau operatorul portuar Socep Constanţa (SOCP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO