Mediafax.biz Exclusiv

Copos a numit-o pe fiica lui administrator al Ana Hotels

Copos a numit-o pe fiica lui administrator al Ana Hotels

Autor: Mirabela Tiron

13.06.2011, 18:44 2072

"Alexandra urmează în prezent douăprograme de masterat la Harvard şi laGeorgetown. A fost numită administratorpentru a se familiariza cu businessul pe care îl va prelua când seva întoarce înţarăîn2013", a declarat omul de afaceri.

Anul trecut, cele mai mari două hoteluri ale lui Copos, AthénéePalace Hilton şi Crowne Plaza, au încheiat cu o cifră de afaceritotală estimată la 17,2 milioane de euro, în scădere cu 13% faţă deanul anterior.

Hotelul Athénée Palace Hilton, care operează 272 de camere înBucureşti, a avut un grad mediu de ocupare de 68% anul trecut, întimp ce Crowne Plaza a avut peste 50% din camereocupate.

Finanţatorul echipei de fotbal Rapid a demarat anul trecut unprogram amplu de modernizare a hotelurilor din Capitală şi a celorde la munte, în urma unui credit de 25 milioane de euro contractatîn 2009 de la BRD. Cea mai mare parte a banilor, 11 mil. euro, aufost investiţi în hotelul Sportul din Poiana Braşov, în care s-adezvoltat un centru spa pe o suprafaţă de aproape 1.900 de metripătraţi şi care dispune de o piscină, jacuzzi, saună, sală defitness şi de masaj.

În2009, toate hotelurile lui Copos au obţinut o cifră de afaceri decirca 25,6 mil. euro şi un profit total de 230.000 de euro,potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerţului.

Pelângă cele şapte hoteluri, omul de afaceri mai deţine un lanţ demagazine cu produse de panificaţie (Ana Pan), o fabrică de motoareelectrice (Ana Imep) şi alte active prin grupul AnaHolding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO