Mediafax.biz Exclusiv

Cortina, Porsche Inter Auto: Orice creştere salarială ar putea să influenţeze în bine piaţa auto, dar nu m-aş grăbi să trag concluzii prea optimiste

14.03.2012, 11:57 125

"În primul rând, creşterea salarială poate fi alocată, mai ales într-o primă instanţă, reluării unor alte cheltuieli mai stringente, la care bugetarii au fost obligaţi să renunţe în perioada în care veniturile le-au fost reduse", explică reprezentantul diviziei de retail a Porsche Holding pe piaţa locală.

În al doilea rând, Dana Cortina atrage atenţia că valoarea majorării este semnificativă în decizia de a achiziţiona o maşină în cazul salariilor mari, nu neapărat în cazul celor medii şi mici.

"Decizia de a achiziţiona un autoturism este una care implică un angajament de plată pe termen lung - pentru a aloca banii în direcţia unei maşini noi şi pentru a o întreţine cum trebuie, oamenii au nevoie de confort financiar şi de o perspectivă financiară optimistă. Pentru toate acestea cred că vom mai avea de aşteptat", spune ea.

Coaliţia guvernamentală a hotărât majorarea salariilor celor 1,2 milioane de bugetari de la 1 iunie, dar nu a fost stabilit şi nivelul acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO