Mediafax.biz Exclusiv

Cresc comenzile IKEA? Un furnizor din Jucu angajează 160 de oameni

Cresc comenzile IKEA? Un furnizor din Jucu angajează 160 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

01.02.2011, 17:41 106

Totodată,compania clujeană intenţionează să dezvolte colaborarea cu IKEA şisă construiască o nouă hală de producţie.

"Planurile sunt de acreşte numărul de angajaţi de la 240 de persoane în prezent la 400de oameni, până la finele anului. Urmează să fie demarat şi unproiect legat de o nouă hală de producţie", au declaratreprezentanţii de partamentului Contabilitate şi HR din cadrulcompaniei Ecolor.

Conducerea companieiclujene nu a dorit să ofere informaţii suplimentare referitoare lavaloarea investiţiei, suprafaţa noii unităţi de producţie saucapacitatea acesteia de producţie, spunând că aceste aspecteurmează să fie comunicate ulterior.

"Tocmai am oferit autorizaţia deconstruire companiei Ecolor, furnizor pentru Ikea, pentru o nouăhală de producţie. Odată cu construcţia acesteia compania vacontinua să angajeze oameni", a spus pentru ZF Pojar Ioan Dorel,primarul localităţii Jucu.

Compania clujeană a finalizat în2009 o investiţie de aproximativ 3 mil. euro, în construirea uneiunităţi de producţie, potrivit informaţiilor furnizate anterior dereprezentanţii Ecolor.

În ultimii patru ani, firmaclujeană a derulat diverse investiţii pentru extinderea fabriciidin localitatea Jucu, judeţul Cluj, şi pentru achiziţia de noiutilaje.

Ecolor a realizat în 2009 o cifrăde afaceri de peste 68,3 mil. lei (circa 16,2 mil. euro), având unnumăr mediu de 180 de angajaţi, conform site-ului MinisteruluiFinanţelor Publice. Compania nu a comunicat deocamdată rezultatelefinanciare de anul trecut.

Anul trecut, Ecolor produceapentru IKEA trei modele de mobilier, acţionarul majoritar alcompaniei fiind firma Gyllensvaans Mobler din Suedia, producător demobilier din 1946 şi furnizor IKEA din anul 1952.

Proiectul Ecolor din România afost demarat în anul 2003, producţia de mobilier începând însă dinanul 2005. Fabrica Ecolor din Jucu, judeţul Cluj, se întinde pe osuprafaţă de 22.000 mp şi produce mobilier pentru export, înprincipal pentru depozitele şi magazinele IKEA din întreaga lume.Produsele companiei clujene sunt realizate din lemn masiv, MDF şiPAL.

În timp ce retailul de mobilă ascăzut cu 15%-20%, salvarea fabricilor de mobilă a venit de laexport, în condiţiile în care, potrivit ultimelor date disponibileale Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), înprimul semestru din 2010 s-a vândut pe pieţele externe mobilă de585 mil. euro, o valoare cu 12% mai mare comparativ cu perioadasimilară a anului 2009.

Aceasta este prima creşteresemestrială după o perioadă mai lungă de scădere, trendul deapreciere fiind vizibil şi în cazul producţiei. În România a fostprodusă în prima jumătate a anului mobilă în valoare de 912 mil.euro, ceea ce reprezintă un plus de 8,2%.

Tot de export încearcă să profiteşi producătorul de mobilă Silvarom din Capitală, care negociază uncontract în Germania, în timp ce vestea proastă la acest început dean în industria mobilei a venit de la compania Staer din Galaţi,care a intrat în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO