Mediafax.biz Exclusiv

Dacia alege Marocul pentru producţia următoarelor modele

Autor: Bogdan Alecu

10.02.2011, 19:19 24

În condiţiile încare uzina Dacia de la Mioveni a ajuns la capacitate maximă, cuşase modele şi 350.000 de autovehicule anual, următoarele douămodele ce vor fi lansate de Dacia vor intra în producţie la nouauzină din Tanger, Maroc, în care Renault va investi 1 mld. euro,devenind astfel primele modele ale mărcii autohtone care vor fiimportate în România.

Jerome Olive, directorul general alAutomobile Dacia, spunea anul trecut că pentru Renault este maieficient dacă zona de vest a Europei va fi acoperită de uzina dinMaroc, iar cea de nord sau centrală de producţia din România,costurile fiind astfel mai scăzute decât în cazul în care toates-ar produce la Mioveni.

Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia,spunea în 2010 că majorarea salariilor pe piaţa locală alături delipsa infrastructurii vor reprezenta un dezavantaj pentru România,în condiţiile în care salariile din Maroc se menţinconstante.

Cel mai probabil conceptul viitoruluimonovolum va fi prezentat în cadrul ediţiei de anul acesta aSalonului Auto de la Geneva de luna viitoare, iar versiunea deserie peste un an, după modelul lansării SUV-ului Duster. Potrivitpresei internaţionale, viitorul monovolum Dacia va avea un preţ depornire de aproximativ 13.000 de euro, adică cu aproape 3.000 deeuro mai mult decât Duster. Gama motorizărilor va fi cel maiprobabil alcătuită din dieselul de 1,5 litri dCi de 90 respectiv110 CP şi motoarele pe benzină de 1,6 litri 105 CP şi cel de 1,2litri supraalimentat de 100 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO