Mediafax.biz Exclusiv

Dealerul VW-Audi din Ploieşti, la vânzare. Proprietarii, familia primarului din Mogoşoaia, vor să facă rost de bani

Dealerul VW-Audi din Ploieşti, la vânzare. Proprietarii, familia primarului din Mogoşoaia, vor să facă rost de bani

Autor: Bogdan Alecu

31.07.2011, 19:52 1683

"Suntem în discuţii cu Porsche InterAuto pentru a vinde centrul din Ploieşti. Noi ne-am făcutsocoteala, iar pentru a ne pune activitatea pe picioare şi reluainvestiţia de la Valu lui Traian trebuie să facem acest sacrificiu.Suntem în discuţii avansate pentru a vinde locaţia din Ploieşti.Până la finele anului vom finaliza această vânzare şi vom utilizabanii la relansarea businessului", a spus Ioan Precup.

Oficialii Porsche Inter Auto nu audorit să comenteze această informaţie. Acţionarul Cardinal Motorsevaluează centrul de la Ploieşti la aproximativ 4 mil. euro. "În2004- 2005 am investit aproximativ 3,5 mil. euro în centru, dupăcare au urmat alte investiţii de mo dernizare. Acolo avem un terende 13.500 mp, din care 2.500-3.000 mp reprezintă suprafaţaconstruită la care se adaugă un alt teren de circa 16.000 mp pentruo dezvoltare în 2012-2013 a unei facilităţi pentruAudi".

Cine sunt acţionarii CardinalMotors

Compania Cardinal Motors estecontrolată în proporţie de 51% de Paul Mihai Nicu Precup, actualulprimar al comunei Mogoşoaia din partea PNL, care a câştigatalegerile în 2008, soţia sa Anca Nicoleta Precup care are aproape3%, iar restul de 46% din acţiuni sunt controlate de Ioan Precup,preşedintele companiei.

"În 2012 - 2013 dorim să reluămconstrucţia la Valu lui Traian şi să mutăm acolo operaţiunile, încondiţiile în care acolo avem capacitate de showroom şi service dedouă-trei ori mai mari decât la centrul actual de la Palazu", a maispus Ioan Precup.

La Valu lui Traian Cardinal Motors areîn total un teren de 60.000 mp, din care suprafaţa construită estede aproximativ 13.500 mp, iar din aceasta aproape 8.500 mpreprezintă spaţiu dedicat Volkswagen, iar 4.500 mp cel pentruAudi.

Acţionarii Cardinal Motors caută unpartener şi pentru a continua dezvoltarea acestui centru. "Înprezent Constanţa reprezintă aproximativ 55% din business, iarPloieşti 45%. Este greu să renunţăm la Ploieşti, dar în aceastăsituaţie considerăm că este alegerea cea mai bună.

Valoarea centrului din Ploieşti este înprezent de aproximativ patru milioane de euro, luând în calculterenurile, construcţiile, echipamentele şi vadul comercial în carenoi am investit mult timp şi bani pentru promovarea celor douămărci." Vânzarea centrului din Ploieşti vine în contextul în careCardinal Motors a demarat în 2007 construcţia unui centruVolkswagen Audi nou în Constanţa, investiţie evaluată la 18 mil.euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari centre pentru celedouă mărci la nivel european. Această tranzacţie ar fi cea de-adoua vânzare a unui dealer mare în ultimul an, după ce anul trecutIPSO s-a retras complet din retailul auto prin vânzarea către NewKopel a centrului Dacia-Renault din Otopeni şi către Serus a celuidin Ploieşti.

Afacerile familiei Precup în auto auînceput în 1997

Investiţia în primul centru al CardinalMotors a fost finalizată în 1997 la Palazu lângă Constanţa, laintrarea dinspre aeroportul Mihail Kogălniceanu, dealer care laacea vreme respecta standardele Volkswagen-Audi. La începutulanului 2005 Cardinal a dat în funcţiune şi centrul de la Ploieşti,care este dealership autorizat Volkswagen, la acea dată doarserviceul fiind autorizat şi pentru Audi.

În 2007 Cardinal Motors a demaratinvestiţia de la Valu lui Traian la noile standarde ale Volkswagenşi Audi, investiţie de 18 de milioane de euro, cea mai mare de pepiaţa auto locală realizată în ultimii 20 de ani. Noul centru esteamplasat lângă viitoarea autostradă Bucureşti-Constanţa.

"În 2008 investiţia a continuat, dar în2009 s-au simţit efectele crizei. Nefericirea a făcut că s-auschimbat "condiţiile de joc" cu băncile. La început noi trebuia săcontribuim cu 20% la investiţie, iar banca venea cu restul de 80%.După aceea s-a modificat la 50% - 50%, iar majorarea valorii pecare noi trebuia să o investim ne-a afectat capitalul de lucru.Banii au intrat direct în această investiţie şi nu în capitalul delucru. În aceste condiţii, la finele anului trecut am opritinvestiţia. Acum centrul este în stare de conservare şi aşteptămvremuri mai bune", a spus Ioan Precup, care nu a precizat cu ceinstituţie financiară a colaborat pentru acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO