Mediafax.biz Exclusiv

Diaconu vrea 100 mil. € de la constructorul Delta ACM

Diaconu vrea 100 mil. € de la constructorul Delta ACM

Autor: Andreea Neferu

21.08.2011, 19:02 295

"Încasările nu au mers foarte uşor în prima parte a anului, însă ne aşteptăm ca la final de an cifra de afaceri să crească cu 10% faţă de anul anterior. De obicei, în ultima parte a anului se fac cele mai mari încasări", a declarat Diaconu.

Compania a avut anul trecut afaceri de 91 mil. euro, cu 18 mil. euro mai mult faţă de anul anterior, dar încă mult sub nivelul anului 2007, când Delta ACM a realizat venituri de peste 150 mil. euro.

Omul de afaceri se aşteaptă ca avansul afacerilor la nivelul anului 2011 să vină atât din proiectele pe care compania le are în derulare în ţară, cât şi din contractul de construcţie a unui tronson de autostradă în Irak, în valoare de 66,7 milioane de dolari (47,8 milioane de euro).

Lucrările la acest drum au început în aprilie, iar Delta ACM urmează să încaseze în perioada următoare primii bani pe acest proiect, adică 3-4 milioane de dolari. "Deocamdată nu avem în plan să mergem şi în alte ţări, cel puţin până nu devenim suficient de puternici acolo unde suntem deja", a mai spus Diaconu.

Printre cele mai recente proiecte câştigate de Delta ACM în ţară se numără lucrările de întreţinere şi administrare a străzilor din Bucureşti pe o perioadă de patru ani. Contractul are o valoare de 194,8 milioane de lei (46,4 milioane de euro) şi a fost adjudecat în consorţiu cu firmele Eurovia-Construct International, Drum Concept şi Global Service Proiect. De asemenea, Delta ACM mai construieşte în Capitală, alături de firmele Astaldi, FCC Construccion şi AB Construct, tronsonul de metrou Râul Doamnei-Eroilor, al cărui cost se ridică la 215 milioane de euro.

Compania a realizat în acest an şi clădirea unui spital privat din zona Vitan în care soţia omului de afaceri este acţionar pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Sectorului 3, instituţie de la care în perioada 2007-2010 Delta ACM câştigase 11 contracte cu o valoare cumulată de 656 milioane de lei pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcări.

Referitor la piaţa locală a construcţiilor, Diaconu spune că aceasta nu va înregistra un avans mai mare de 2-3% la nivelul anului 2011.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,7% în primele şase luni (serie ajustată) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Compania Delta ACM, înfiinţată în 1993, este specializată în construcţia şi repararea drumurilor, printre lucrările realizate fiind reabilitarea sistemului rutier de pe mai multe străzi din Bucureşti, precum şi modernizarea unor drumuri judeţene şi naţionale. Delta ACM are în prezent 1.500 de angajaţi în ţară şi 200 în Irak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO