Mediafax.biz Exclusiv

Dragolea, IFB Finwest: Pieţele vor intra uşor-uşor pe un trend pozitiv, cu condiţia să nu apară noi ştiri negative pe plan extern

02.11.2011, 12:48 133

"Pieţele trebuie să mai şi scadă, nu pot să meargă numai în sus chiar dacă corecţiile au fost marţi un pic cam severe şi rapide, dar acest lucru este din cauza acumulării nervozităţii investitorilor", spune Dragolea.

Bursa de la Bucureşti a scăzut marţi cu 2,32%, sub presiunea corecţiilor de pe bursele externe, după ce luni principalii indici pierduseră peste 1%.

"Uşor-uşor pieţele vor intra pe un trend pozitiv pentru că indicii sunt mult prea jos.Sper să nu mai aflăm de alte lucruri neplăcute de pe plan extern. Nu cred că investitorii se mai sperie acum pentru că s-au cam obişnuit cu această situaţie. În ultimele luni au fost puţine zile calme pe burse.", a mai spus Dragolea.

Brokerul este de părere că investitorii trebuie să abordeze această perioadă cu prudenţă pentru că nu se ştie ce se mai întâmplă pe pieţele externe, iar « când acolo bate vântul, la noi se transformă în uragan ».

Aparent, entuziasmul generat de noul plan de salvare a Greciei n-a ţinut nici trei zile. Investitorii au revenit deja la vechile temeri, iar bursa a devenit din nou un teren extrem de riscant.

« Trebuie să se uite cu atenţie la rezultatele financiare ale companiilor şi ce este bun să investească fără frică", crede directorul sucursalei din Bucureşti a IFB Finwest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO