Mediafax.biz Exclusiv

Dragoş Dinu: Nu trebuie să fii un auditor senior din Big 4 ca să realizezi pe unde şi cum se scurg banii publici

Autor: Adelina Mihai

23.11.2011, 13:13 161

"Nu trebuie să fii un auditor senior din Big 4 ca să realizezi pe unde şi cum se scurg banii publici prin mecanisme brevetate de atâtea guverne în atâţia ani : firme de apartament care câştigă şi când au şi când nu au concurenţă, unici participanţi, spargerea bugetelor în bucăţi mai mici pentru atribuire directă", explică Dinu, singurul executiv român care a dus o companie (A&D Pharma) pe bursa din Londra.

Potrivit unui calcul făcut de ZF, pentru un salariu net de 1.400 lei lunar, angajatorul plăteşte statului încă 1.000 de lei lunar - contribuţii sociale şi taxe.Deci, cheltuiala sa totală lunară pentru a plăti un salariu de 1.400 lei este de 2.400 de lei. La acest salariu, virează statului anual 12.000 de lei.

În ceea ce priveşte modul în care autorităţile gestionează banii publici, în ultimii zece ani doar Ministerul Transporturilor a avut la dispoziţie 20 de miliarde de euro, dar autostrăzile lipsesc în continuare, iar unele drumuri naţionale folosite şi de marii exportatori arată mai rău ca acum 20 de ani.

Şi totuşi nimeni nu a fost tras la răspundere, nimeni nu şi-a asumat cu semnătură, nume şi prenume întocmirea unor bugete nerealiste sau cheltuirea banului public fără rezultat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO