Business Hi-Tech

EBS a ajuns la 500 de angajaţi după deschiderea centrului SAP din Bucureşti

Autor: Laurentiu Cotu

19.10.2011, 16:06 660

Furnizorul de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning) EBS a inaugurat un centru de competenţe şi expertiză SAP în Bucureşti, unde vor lucra 15 oameni până la finalul acestui an. Grupul EBS dispune în prezent de peste 500 de angajaţi şi colaboratori externi, iar aproximativ 75% dintre aceştia lucrează în cele 4 sedii din Cluj-Napoca şi în filialele din Sibiu, Braşov şi Bucureşti.

Filiala EBS din Sibiu este specilizată pe tehnologiile Java, .NET, ABAP şi sprijină activitatea companiei în special pe piaţa externă, iar cea de la Braşov derulează activităţi de vânzări şi consultanţă pentru piaţa locală, în principal pentru soluţiile SAP şi Clarvision.

Dacă anul trecut EBS a investit circa 0,5 mil. euro în noi domenii de business şi în instruirea angajaţilor, îndeosebi pentru zona SAP, în primele 9 luni din acest an au fost investiţi 0,7 mil. euro, o mare parte din sumă fiind destinată deschiderii biroului din Bucureşti.


''Echipa EBS din Bucureşti va oferi în prima etapă servicii de consultanţă şi suport în domeniul SAP, atât pentru clienţii din ţară, cât şi pentru cei din Europa de Vest. Decizia luată la finele anului 2008, referitoare la intrarea EBS pe pieţele de servicii SAP, a condus la generarea unui număr mare de noi oportunităţi de business, fapt ce a determinat înfiinţarea acestei noi filiale în Bucureşti'', a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO EBS.

Potrivit conducerii EBS, Capitala oferă combinaţia ideală dintre o bază vastă de resurse umane, un sistem educaţional de business bine dezvoltat şi o preocupare în creştere în ceea ce priveşte dezvoltarea de servicii în direcţia SAP. Compania spune că pentru biroul recent deschis în Bucureşti va recruta 4-6 absolvenţi ai universităţilor de profil, pe lângă oamenii cu experienţă în ceea ce priveşte SAP-ul.

Grupul EBS a realizat în primele 9 luni venituri de 6,1 mil. euro, în creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada ianuarie-septembrie 2011, veniturile EBS pe piaţa locală au înregistrat o creştere de 25%, iar cele de pe piaţa externă de 51% faţă de intervalul similar din anul trecut.

Creşterea veniturilor EBS pe pieţele externe a fost determinată de extinderea colaborării cu clienţii actuali ai companiei, dar şi de incheierea unor noi parteneriate cu firme precum IDS Scheer, Software AG sau Bearing Point. În prezent, cel mai mare client al EBS este SAP AG. Conducerea EBS mizează în acest an pe o cifră de afaceri, la nivel de grup, de circa 8,8 mil. euro, în creştere cu 32% faţă de anul trecut.

Din grupul EBS fac parte companiile EBS România, EBS Consulting, msg systems România sau DocEssensis. Pe segmentul BPO (Business Process Outsourcing), EBS dezvoltă servicii payroll, precum şi suport şi mentenanţă pentru sistemele informatice.

Pentru piaţa externă EBS furnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţi precum BMW, Daimler, Ford, Delphi Packard, SAP, Lexware, Hansalog, Haufe Medien, GIP, Benteler, TDS Fujitsu. Pe lângă industria producătoare de automobile, pe piaţa externă EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media, IT.

Pentru piaţa locală EBS dezvoltă, comercializează, implementează şi oferă consultanţă pentru soluţiile SAP, produsele proprii Clarvision ERP şi Clarvision Salarizare, precum şi pentru aplicaţiile Clarvision CRM şi Clarvision BI, soluţii dezvoltate în parteneriat cu Microsoft, respectiv Oracle. EBS deţine patru sedii în Cluj-Napoca şi filiale în Sibiu, Braşov şi Bucureşti. În prezent EBS numără peste 500 de angajaţi şi colaboratori externi. Acţionarii EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO