Mediafax.biz Exclusiv

EFT: Parteneriatul public-privat este cel mai eficient mod de a stimula dezvoltarea sectorului energetic

Autor: Roxana Petrescu

16.03.2011, 13:03 9

Traderul deenergie EFT România are în prezent un contract direct de achiziţiepe termen lung cu Hidroelectrica la preţuri care sunt cu 25% maimici faţă de cele practicate pe bursa OPCOM.

Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, cea maimare parte a contractelor directe pe care le are Hidroelectrica aufost prelungite anul trecut până în 2018.

"Credem că modelul de parteneriat public-privat este celmai eficient mod de a stimula dezvoltarea sectorului energetic însud-estul Europei. A devenit foarte clar că monopolurile de statdin domeniul energiei din regiune nu sunt în măsură să generezesingure capitalul necesar pentru investiţ iile de care este nevoieîn sectorul energetic", a spus reprezentantul EFT.

Jakob a adăugat că această situaţie este cauzată nu numaide preţul subvenţionat şi neeconomic al electricităţii, "ci şi dincauza ineficienţei lor".

Compania se află printre primii zece traderi de energieelectrică şi a înregistrat anul trecut afaceri de 83,6 milioane deeuro, în uşoară scădere faţă de businessul de 89,6 de milioane deeuro din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO