Mediafax.biz Exclusiv

Firma românească Spumotim Timişoara va produce bureţi de scaune pentru modelul american Ford B-Max

Autor: Laurentiu Cotu

10.11.2011, 10:46 277

Colaborarea cu Ford România va duce la creşterea cu 30% a capacităţii de producţie Spumotim în prima parte a anului 2013.

Potrivit unor informaţii furnizate anterior de reprezentanţii Ford, modelul B-Max va intra în producţia de serie la uzina din Craiova în primăvara anului viitor. Primele prototipuri au fost deja asamblate, în condiţiile în care pe platforma Ford de la Craiova s-a produs doar modelul Transit Connect.

"Vom demara în primăvara anului viitor, la fabrica din Timişoara, producţia de bureţi de scaune pentru modelul Ford B-Max. Ne aşteptăm la un plus de 15% al afacerilor anul viitor şi la o creştere cu 30% a producţiei în prima parte a anului 2013", a declarat Ioan Seiman, director general al Spumotim.

Spumotim a realizat în primele şase luni o cifră de afaceri de circa 11 mil. euro, în stagnare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania timişoreană a încheiat anul 2010 cu afaceri totale de circa 21 mil. euro (peste 87,8 mil. lei), conform site-ului Ministerului Finanţelor.

"Anul 2011 este un an de aşteptare. Credem că vom finaliza anul cu acelaşi volum de vânzări înregistrat şi în 2010." Spumotim a fost înfiinţată în anul 1971, cu principal domeniu de activitate fabricarea plăcilor, foliilor şi tuburilor, iar în anul 1994 compania a fost privatizată prin metoda MEBO. În prezent SIF Banat-Crişana deţine 3,9% din acţiunile Spumotim, restul de 96% din titluri aflându-se în posesia unor persoane fizice, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO