Mediafax.biz Exclusiv

Fondul Proprietatea acuză: Hidroelectrica a pierdut din contractele directe 200 mil. €

Fondul Proprietatea acuză: Hidroelectrica a pierdut din contractele directe 200 mil. €

Autor: Roxana Petrescu

30.03.2011, 19:43 147

Pe lista cumpărătorilor de energie hidro pecontracte directe se numără Alro, cel mai mare consumator local,Energy Holding, companie în fiinţată de Bogdan Buzăianu, finulfostului ministru al industriilor Dan Ioan Popescu, EnergyFinancing Team, Alpiq Romenergie (fostul EHOL Distribution, parte aEnergy Holding cumpă ra tă de elveţienii de la Alpiq) şi AlpiqRomindustries (fostul Buzmann Industries).

"În primul semestru din 2010, câştigurilepierdute s-au cifrat între 100 şi 300 de milioane de lei (24 - 71mil. euro). Acestea sunt numai pierderi din contractele directe", aspus reprezentantul FP care deţine 20% dinHidroelectrica.

Konieczny, FP: Doar dincontractele directe, Hidroelectrica a pierdut 200 mil. euro în2009

Reprezentanţii Hidroelectrica nu au comentatpână la închiderea ediţiei cifrele avansate de FP. La începutulanilor 2000, compania de stat a încheiat o serie de contractedirecte pe termen lung, unele dintre acestea fiind prelungite anultrecut până în 2018, la preţuri mult mai mici faţă de celepracticate pe bursa de energie OPCOM. Pe de altă parte, oficialiiHidroelectrica au declarat recent că OPCOM nu reprezintă oreferinţă din cauza volumelor micitranzacţionate.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO