Mediafax.biz Exclusiv

Francezii de la Elbromplast văd un avans de 14%

Autor: Laurentiu Cotu

17.06.2011, 10:45 107

Vânzările la export au reprezentat 81%din totalul cifrei de afaceri realizate de Elbromplast anul trecut.Profitul net al companiei a ajuns în 2010 la 2,4 mil. lei (circa571.000 de euro), iar pentru acest an conducerea Elbromplast sperăla un plus de 50%, până la 3,6 mil. lei (857.000 deeuro).

"Demararea unui nou proiect anul trecut în industria automotive,plus o revenire uşoară a vânzărilor după declinul din 2009 generatde recesiunea de pe pieţele externe ne-au determinat să bugetămpentru 2011 afaceri în creştere. Totodată, în acest an vom creştecapacitatea de producţie ca urmare a dezvoltării noilor proiecte",a declarat pentru ZF Transilvania Camelia Mag, director financiaral Elbromplast.

Conducerea companiei nu a oferit mai multe informaţii desprenoile proiecte aflate în derulare. Compania avea anul trecut 228 deangajaţi, iar în acest an intenţionează să ajungă la 235 de oameni.Salariul mediu net în companie a ajuns anul trecut la 2.436 de lei,iar pentru 2011 sunt prevăzute creşteri salariale, până la 2.606lei.

"Mizăm în continuare pe o evoluţie pozitivă a pieţei, trendulfiind în creştere încă de anul trecut. În momentul de faţă nu aveminvestiţii semnificative în derulare, dotările existente alefabricii fiind deocamdată suficente pentru susţinerea noilorproiecte", spune Camelia Mag.

După ce în 2009 scăderile companiilor de pe piaţa locală de maseplastice variau între 10% şi un maxim de 40%, anul 2010 a adusrelansarea afacerilor pentru cei mai mulţi dintre producătorii detubulatură din plastic.

Elbromplast a fost înfiinţată în anul 2000 la Timişoara, cuprincipal domeniu de activitate fabricarea plăcilor, foliilor şitubulaturilor din material plastic. Compania face parte din grupulPlastivaloire, fiind controlată de francezii de la Plastiques duVal deLoire. GrupulPlastivaloire numără 16 companii, având unităţi de producţie înFranţa, Polonia, Un garia, Spania, Tunisia, Slovacia şi România.Anul trecut afacerile globale Plastivaloire au ajuns la 220 mil.euro, grupul numărând 3.190 de angajaţi. Profitul net realizat dePlastivaloire în 2010 a fost de 7,2 mil. euro.

Circa 50% din vânzările grupului sunt obţinute din producţia desisteme de răcire, carcase pentru aer condiţionat, tablouri de bordsau faruri pentru industria auto. Totodată, pentru industriaelectronică Plastivaloire fabrică corpuri (carcase) TV pentruproducători de ecrane plate precum Sony, Philips sau LG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO