Mediafax.biz Exclusiv

Gloria Jean's: Numărul clienţilor a scăzut cu 5% anul trecut şi nici 2011 nu pare mai bun

Autor: Iancu Liviu

16.02.2011, 13:57 27

"Şi anul trecut, şi în 2009, s-a simţit scăderea puterii decumpărare a populaţiei. Anul trecut au fost cu 5% mai puţiniclienţi comparativ cu 2009 cînd, de asemenea, numărul celor care auintrat în cafenelele noastre s-a redus cu 10-35%, în funcţie delocaţie", a spus Radu Marinescu, directorul general al GourmetProducts Servicii.

El a adăugat că anul trecut numărul clienţilor a coborât la44.000 pe lună.

În România există opt cafenele sub brandul Gloria Jean's, dintrecare 6 în Bucureşti şi două la Piteşti şi Brăila.

"În luna ianuarie a fost ceva mai bine decât în perioadasimilară a anului trecut, cu o uşoară creştere de 3%. În februarie,în schimb, se înregistrează scădere. Pe întregul an 2011 nu văd ocreştere a vânzărilor, ba chiar sunt puţin pesimist", a spusMarinescu.

Cele opt cafenele ale lanţului au însumat anul trecut vânzări decirca 1,5 milioane de euro, în scădere cu 5% comparativ cu2009.

Marinescu a afirmat că lanţul pe care îl conduce şi-a popusextinderea cu încă cinci unităţi în următorii doi ani, urmând ca înpatru ani numărul cafenelelor să ajungă la 20.

Investiţiile în amenajarea unei cafenele Gloria Jean's, care areo suprafaţă medie între 80 şi 150 de metri pătraţi, sunt de100-150.000 de euro.

Firma Gourmet Products Servicii este deţinută de grupul turcEner Holding, care mai are în România şi hotelul Ramada-Majesticdin Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO