Mediafax.biz Exclusiv

Grand Hotel du Boulevard, unul dintre cele mai vechi hoteluri din Capitală, ar putea deveni clădire de birouri

Grand Hotel du Bulevard, unul dintre cele mai vechi hoteluri din Capitală, ar putea deveni clădire de birouri

Autor: Mirabela Tiron

24.01.2012, 18:19 1267

Fostul hotel din clădirea monument istoric, în care au fost cazate mai multe persona lităţii, printre care Constantin Brâncuşi şi Al. Kiriţescu pe vremea când scria Gaiţele şi în a cărei cafenea intrau Mihail Sadoveanu sau Octavian Goga, se află în proces de restau rare şi este închis de mai mulţi ani.

ZF s-a deplasat ieri până la hotel pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările de consolidare.

"Se doreşte transformarea clădirii într-un spaţiu de birouri pe etajele unu, doi, trei şi mansardă. Nu ştiu când se vor finaliza lucrările, însă cel mai probabil până la sfârşitul anului", au spus muncitorii aflaţi ieri pe şantierul hotelului. La parter se află în renovare fostul restaurant al hotelului şi sala de evenimente, urmând ca arhitectura acestora să nu se modifice.

Şi un consultant din turism, care nu a dorit să-i fie menţionat numele, a declarat pentru ZF că fostul hotel va fi convertit într-o clădire pentru spaţii comerciale şi birouri.

Clădirea de la intersecţia dintre Calea Victoriei şi bulevardul Elisabeta, care poartă numele de Grand Hotel du Boulevard din 1877, a fost preluată de Nicolae Dumitru în 2004 de la Corneliu Iacobov, o tranzacţie estimată în piaţă la 2,3 milioane de euro.

Anul trecut au fost finalizate lucrările la faţada exterioară a clădirii.

Fostul hotel este înregistrat pe firma Grand Hotel du Boulevard SA, deţinută cu un pachet de acţiuni de 95% de compania Niro Investment SA şi cu 5% de Central Residential Park. În 2010 compania a avut o cifră de afaceri de 238.000 de lei (57.000 euro) şi pierderi de 522.000 de lei (124.000 euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Nicolae Dumitru controlează prin grupul de firme Niro complexul Dragonul Roşu de la ieşirea din Bucureşti spre Urziceni. Cea mai mare firmă din grupul controlat de Nicolae Dumitru este Niro Investment SA, cu afaceri de 119 mil. lei (28,3 mil. euro) şi un profit de 17,2 mil. lei (4 mil. euro) la 356 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Omul de afaceri a dezvoltat şi proiectul cu 430 de apartamente Central Park de pe şoseaua Ştefan cel Mare şi are la stadiu de proiect şi alte dezvoltări imobiliare.

"Clădirea Grand Hotel du Boulevard este un monument istoric şi se lucrează cu migală la ea. Nu ştiu când va fi dată în administrare. Proprietarul îşi rezervă dreptul să facă altceva din clădire, nu mi s-a comunicat ce anume", a declarat Ion Badea, responsabilul de relaţii publice al companiei Niro Investment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO