Mediafax.biz Exclusiv

Grapini, Pasmatex: Nu am ce să fac cu atâţia absolvenţi de facultate, într-o companie ai nevoie şi de muncitori

Grapini, Pasmatex: Nu am ce să fac cu atâţia absolvenţi de facultate, într-o companie ai nevoie şi de muncitori

Autor: Ana Raduta

21.10.2011, 13:32 344

"Decizia Ministerului Educaţiei de a renunţa la şcolile de arte şi meserii a avut un efect dezastruos în rândul multor angajatori, care s-au văzut nevoiţi să găsească soluţii din resurse proprii pentru că nu-şi pot desfăşura activitatea fără oameni calificaţi într-o anumită meserie", spune Maria Grapini, directorul general al Pasmatex. Afacerea pe care o conduce în industria textilă resimte puternic lipsa absolvenţilor de şcoli de arte şi meserii. Grapini ar avea nevoie de ţesători, croitori, confecţioneri, manipulatori, însă nu mai găseşte în piaţă oameni cu aceste calificări, iar forţa de muncă pe care a avut-o la deschiderea companiei a îmbătrânit şi trebuie înlocuită. Pe de altă parte, la poarta fabricii vin numai candidaţi cu diplomă de facultate care sub nicio formă nu şi-ar dori să lucreze pe linia de producţie şi cu atât mai puţin să fie plătiţi cu salariul aferent acelor poziţii. "Nu am ce să fac cu atâţia absolvenţi de facultate. Într-o companie nu poţi să lucrezi numai cu oameni cu studii superioare. Avem nevoie şi de operatori, iar cei care au terminat Facultatea de Textile vor, la rândul lor, mai mult de atât", comentează Grapini.

În aceste condiţii, nu rămâne decât o singură variantă la care pot apela industriaşii, primii afectaţi de dispariţia "meseriaşilor". Aceştia trebuie să-şi asume preluarea unor muncitori necalificaţi din piaţă pe care să-i specializeze din resurse proprii. "Nu este deloc simplu să iei un om care nu ştie nimic despre această meserie şi să-l înveţi totul de la zero. Trebuie să aibă un instructor cel puţin trei luni de zile, timp în care el nu produce nimic, deşi eu sunt obligată să-l plătesc cu 1.000 de lei pe lună", explică directorul general al Pasmatex şi preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei. Maria Grapini spune că Pasmatex a obţinut deja certificarea de a instrui oameni în domeniu, adică şi-a creat propria şcoală de meserii.

De multe ori, aceste măsuri sunt în zadar pentru că mulţi nici măcar nu aleg să rămână în companie după ce termină specializarea fie pentru că nu se descurcă cu aparatura, fie pentru că, pur şi simplu, nu sunt atraşi de meserie. Grapini vorbeşte despre o rată de fluctuaţie de 65%-70% în cadrul firmei pe care o conduce, ceea ce face efortul de a pregăti oameni cu atât mai costisitor. Nu este vorba doar de salariile plătite degeaba în lunile de pregătire, ci şi de taxele plătite la stat pentru acei oameni şi mai ales pentru că imediat procesul trebuie reluat. Asta înseamnă alte câteva luni în care oameni nou angajaţi nu sunt realmente productivi pentru că trebuie să fie mai întâi instruiţi.

Tot acest traseu putea fi evitat până la desfiinţarea şcolilor de arte şi meserii, în cadrul cărora se făceau nu numai o pregătire teoretică, ci şi stagii de practică în cadrul companiilor. Sub presiunea oamenilor de afaceri şi a conştiinţei faptului că un sistem de învăţământ solid trebuie să poată pregăti nu numai specialişti, ci şi muncitori calificaţi, Ministerul Educaţiei pare să-şi reconsidere poziţia cu privire la nevoia existenţei şcolilor de meserii. "Există un proiect la nivel ministerial pentru revitalizarea învăţământului profesional. Nu ştim însă când anume vor fi reintroduse în sistem aceste şcoli", au declarat pentru BUSINESS Magazin reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Deşi pe site-ul instituţiei încă mai există categoria "Învăţământ profesional - şcoala de arte şi meserii", cele mai recente informaţii postate sunt din 2007 şi 2008. De atunci, nimic nou. Promisiunile ministerului nu valorează însă foarte mult în ochii oamenilor de afaceri. "Ne cheamă la întâlniri, dar totul este formal. Cel care trebuie să ne asculte vorbeşte la telefon, nu notează nimeni nimic, nu bagă la cap şi nici nu transmite mai departe. Stăm până crăpăm şi apoi luăm măsuri făcute pe picior", spune omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul Transavia.

Din punctul său de vedere, lipsa şcolilor profesionale nu este altceva decât un dezastru care se poate transforma în cea mai mare catastrofă a ţării în următorii ani. "Iei omul de pe stradă şi îl pui să amestece coca să facă pâine, dar nu are o minimă pregătire teoretică. Învaţă doar să facă mecanic. Şi asta pentru că toată lumea face facultate", adaugă Popa.

O alternativă pentru angajatori ar fi să caute candidaţi în sălile de curs ale şcolilor private de arte şi meserii, o parte din ele fiind chiar acreditate de Ministerul Educaţiei. În ultimii ani au apărut destul de multe şcoli de acest tip, care îşi desfăşoară cursurile aproape în toată ţara. În genere, o astfel de şcoală privată asigură cursuri de formare pentru circa 40 de meserii precum cea de tâmplar, brutar, pastiser, zidar, machior, manichiuristă sau orice alt tip de profesie care necesită o calificare. Spre deosebire de şcolile tradiţionale de arte şi meserii, pregătirea se face între două şi şase luni de zile sau chiar mai repede. În esenţă, acest lucru poate fi privit ca un dezavantaj în ochii angajatorilor, care au nevoie de oameni care să cunoască îndeaproape industria respectivă, dar şi detaliile meseriei pe care urmează să o practice.

De cele mai multe ori, aceste cursuri intensive nu familiarizează suficient de mult cursanţii cu practicile dintr-un anumit domeniu şi cu modul în care o anumită meserie ar trebui să fie făcută. De asemenea, aceste şcoli nu se adresează numai absolvenţilor de gimnaziu, ci şi şomerilor sau celor care, după o perioadă îndelungată în care nu au găsit un loc de muncă, vor o diplomă care să-i ajute să se angajeze rapid.

Vina nu trebuie pusă în totalitate pe umerii ministerului, în condiţiile în care mult timp angajatorii spuneau că una dintre condiţiile eliminatorii la angajare este diploma de facultate. În plus, accesul din ce în ce mai facil în sistemul de învăţământ superior a făcut ca absolvenţii de liceu să aleagă, după cum era şi firesc, această cale, care promitea mai multe şanse către o carieră solidă şi venituri mai mari. Faptul că în acest moment este o inflaţie de şomeri care au terminat facultatea dovedeşte că sistemul nu era lipsit de hibe şi că însăşi structura sa a încurajat dispariţia meseriaşilor de care acum multe companii spun că au nevoie. În plus, mulţi dintre muncitorii calificaţi care se pregătiseră în vechile şcoli de meserii au înţeles că în străinătate pot face aceeaşi muncă, dar pe salarii de câteva ori mai mari, aşa că au plecat. Chiar dacă ministerul va reînfiinţa şcolile profesionale, este greu de crezut că problema s-a rezolvat. În primul rând, tinerii trebuie atraşi în această direcţie şi, mai ales, trebuie să aibă certitudinea că odată ieşiţi din şcoală, va exista cineva care să le ofere un loc de muncă şi un salariu din care să poată trăi în limitele decenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO