Mediafax.biz Exclusiv

Grupul Dacris, afaceri de 13,5 mil. € din papetărie

Autor: Mirabela Tiron

05.03.2012, 19:17 214

"Pentru 2012 planurile Dacris se concentrează pe creşterea cifrei de afaceri cu 7%. Creşterea se va baza pe dublarea capacităţii depozitului existent, pe diversificarea gamei de produse pentru segmentul copii şi adolescenţi, pe deschiderea a patru noi filiale în ţară, dar vizează şi continuarea inves ti ţiilor în sectorul resurselor umane şi în marketing", potrivit oficialilor companiei.

Suma totală investită în aceste planuri de dezvoltare ar putea ajunge la aproximativ 600.000 de euro.

Previziunile pentru primul trimestru al acestui an sunt pozitive, indicând o creştere a cifrei de afaceri tot cu 7% (în linie cu estimarea pe tot anul) faţă de perioada similară a anului trecut.

O investiţie de aproximativ 75.000 de euro a fost alocată şi pentru modernizarea sistemului de pregătire a comenzilor prin achiziţia unui soft nou şi scannere performante, ceea ce a generat scăderea cu 25% a timpului de pregătire a comenzii, potrivit reprezentanţilor companiei. O altă direcţie s-a axat pe dezvoltarea de soluţii de e-commerce personalizate pentru clienţii corporate.

Dacris Impex este prezent de peste 17 ani pe piaţa românească şi este specializat în importul, distribuţia şi comercializarea articolelor de birou şi a produselor tipărite.

În prezent compania are peste 280 de angajaţi.

Pe piaţa de birotică şi papetărie, evaluată la 150 mil. euro, mai activează companiile RTC Proffice, achiziţionată de fondul suedez de investiţii Oresa Ventures, şi Probirotica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO