Mediafax.biz Exclusiv

Importatorul camioanelor DAF vede afaceri mai mari cu 15-20%

Importatorul camioanelor DAF vede afaceri mai mari cu 15-20%

Autor: Laurentiu Cotu

11.01.2011, 18:22 35

Compania a încheiat anul 2010 cu o cifră deafaceri de circa 58 mil. euro, înregistrând un plus de 11% faţă deanul precedent. Evoluţia pozitivă a vânzărilor EVW Holding s-adatorat în mare parte relansării în 2010 a transporturilorinternaţionale şi a segmentului dedistribuţie.

"Am mizat în 2010 pe o cifră de afaceri de 60mil. euro şi am reuşit să încheiem anul cu rezultate apropiate deestimările iniţiale. Vedem o creştere a vânzărilor şi în acest an,bazându-ne pe revigorarea transportului internaţional de marfă şipe distribuţie. Segmentul destinat vehiculelor pentru construcţiirămâne în continuare afectat de criză", a declarat pentru ZFTransilvania Timotei Giurgi, director general al EVWHolding.

Compania comercializează autovehicule DAF noi,piese de schimb DAF, desfăşoară activităţi postvânzare pentruautocamioane noi şi second-hand (reparaţii, garanţii), vindeanvelope pentru autocamioane şi autoturisme. Totodată, prindepartamentul EVW Camioane Rulate, compania comercializează diversemărci de camioane, tractoare, remorci şi semiremorci second- hand.EVW Holding are reprezentanţe în Cluj, Arad, Bacău, Bucureşti,Constanţa, Suceava, Braşov, Craiova, Iaşi şi un centru de vânzărişi service în Chişinău, Republica Moldova.

Compania a achiziţionat în ultimii ani maimulte terenuri în Cluj, Braşov şi Constanţa în vederea dezvoltăriiunor centre de vânzări. În prezent o investiţie de peste 3,5 mil.euro în construcţia şi amenajarea celui deal doilea sediu EVWHolding din Cluj se apropie de finalizare. "Intenţia noastră esteca în luna martie să inaugurăm centrul operaţional din Gilău, careva deveni totodată şi sediul principal al companiei EVW Holding. Înprezent, la Gilău funcţionează deja un centru de vânzări şi serviceanvelope", a spus Giurgi.

Suprafaţa totală construită a centruluioperaţional EVW Holding din Gilău este de 3.700 mp, din carecentrul de vânzări şi service ocupă peste 1.400 mp. Actualul sediucentral al companiei din Cluj va fi păstrat sub forma unui centrude vânzări şi service şi a unui parc destinat vânzării de vehiculesecondhand.

Pentru anul în curs, compania intenţionează săinvestească 200.000 de euro într-un punct de lucru la Craiova şi sădemareze un proiect de 2 mil. euro pentru construcţia uneireprezentanţe la Braşov. EVW Holding dispune în prezent de 400 deangajaţi şi intenţionează ca până la finele anului să mai angajezeîncă 65 de oameni.

EVW este deţinută de doi antreprenori locali,Ioan Chiţa cu o participaţie de 33% din acţiuni şi Mircea DorelMureşan cu 17% din titluri, şi de grupul olandez E VAN WIJK, cu 50%din acţiuni, potrivit datelor RegistruluiComerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO