Mediafax.biz Exclusiv

IRUM Reghin şi-a bugetat afaceri în creştere cu 18%

Autor: Laurentiu Cotu

10.02.2012, 10:29 156

Compania a finalizat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 67,6 mil. lei (circa 16 mil. euro), mai mult cu 63% faţă de anul anterior."Investiţiile derulate în anii anteriori vor susţine prognozele de creştere din 2012.Pe de altă parte, producţia pentru primele 6 luni ale acestui an a fost deja contractată", a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin. Oficialii companiei spun că piaţa de utilaje agricole şi forestiere a crescut anul trecut, trend ce va continua şi în acest an.

IRUM este specializată în fabricarea tractoarelor, a utilajelor TAF (Tractoare Articulate Forestiere), dar şi a altor utilaje agricole şi forestiere, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, producând totodată piesele aferente acestora.

Comercializarea utilaje lor se face prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie. Capacitatea anuală de producţie a companiei din Reghin este de 2.360 de tone (utilaje, piese de schimb, piese turnate etc.), iar anul trecut producţia fabricii din Reghin a crescut cu 48%.

Partenerii externi de afaceri ai IRUM sunt diverse firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, dar şi diverşi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia. Aproximativ 22% din producţia companiei merge la export.

IRUM derulează în prezent o investiţie de peste 3,5 mil. euro, ce constă în construcţia şi dotarea unei fabrici de confecţii metalice, iar proiectul are ca termen de finalizare anul 2013. Totodată, compania şi-a propus pentru acest an consolidarea activităţilor de reparaţii capitale pentru motoare diesel. În acest sens, în primăvara acestui an urmează să fie inaugurată o unitate de reparaţii pentru motoarele diesel. În urmă cu doi ani, IRUM a încheiat un parteneriat cu firma Minsk Tractor Works, astfel că în prezent, la uzina din Reghin se produc tractoarele agricole TAG sub licenţă Belarus.

Colaborarea a prevăzut construcţia unei unităţi de producţie de 3.000 de metri pătraţi dotată cu o linie de montaj, instalaţii de aer, de ridicat, de evacuare a gazelor de eşapament, echipamente de manipulat, stand de încercări şi testări, diferite dispozitive pentru verificări asamblare pe linie.

IRUM are 388 de angajaţi, 35 dintre aceştia fiind recrutaţi anul trecut. Compania spune că va continua recrutările în acest an şi caută ingineri mecanici, prelucrători prin aşchiere sau operatori de utilaje pentru prelucrări mecanice.

Principalul acţionar al firmei este Mavriprod din Reghin cu o participaţie de 93,46%, restul acţiunilor fiind deţinute depersoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO