Mediafax.biz Exclusiv

IRUM Reghin şi-a îmbunătăţit prognozele de creştere

Autor: Laurentiu Cotu

17.11.2011, 12:30 71

Iniţial, compania îşi bugetase pentru acest an un avans de 12% al afacerilor faţă de 2010.

IRUM a încheiat anul anterior cu o cifră de afaceri de peste 41,5 mil. lei (circa 10 mil. euro) şi un profit net de 3,5 mil. lei (850.000 de euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor.

"Am crescut datorită exportului în ţările UE. În acest an am angajat 24 de oameni, astfel că în prezent avem 377 de angajaţi. Continuăm recrutările şi căutăm ingineri mecanici, prelucrători prin aşchiere sau operatori de utilaje pentru prelucrări mecanice", a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin.

Compania este specializată în fabricarea tractoarelor, a utilajelor TAF (Tractoare Articulate Forestiere), dar şi a altor utilaje agricole şi forestiere.

Capacitatea anuală de producţie a companiei din Reghin este de 2.360 de tone pe an (utilaje, piese de schimb, piese turnate etc.).

Partenerii externi de afaceri ai IRUM sunt diverse firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, dar şi diverşi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia.

Producţia companiei merge la export în proporţie de aproximativ 22%.

Compania şi-a propus să livreze până la finalul anului 450 de tractoare, dintre care 250 sunt utilaje agricole şi 200 utilaje forestiere, în condiţiile în care în luna octombrie IRUM a lansat o nouă generaţie de vehicule destinate exploatării forestiere.

Anul trecut, la uzina din Reghin a fost inaugurată o nouă linie de producţie a tractoarelor agricole TAG, fabricate sub licenţă Belarus, în urma parteneriatului încheiat între IRUM şi firma Minsk Tractor Works.

În acest sens, a fost construită o unitate de producţie de 3.000 de metri pătraţi dotată cu o linie de montaj, instalaţii de aer, de ridicat, de evacuare a gazelor de eşapament, echipamente de manipulat, stand de încercări şi testări, diferite dispozitive pentru verificări asamblare pe linie.

Tractoarele agricole fabricate la Reghin sub licenţă Belarus sunt comercializate pe piaţă cu denumirea TAG, iar preţurile încep de la 15.000 de euro, plus TVA şi pot ajunge la 30.000 de euro în funcţie de dotări şi puterea motoarelor.

În ceea ce priveşte planurile de investiţii şi dezvoltare ale companiei, IRUM derulează o investiţie de peste 3,5 mil. euro, având ca termen de finalizare anul 2012, ce prevede construirea şi dotarea unei fabrici de confecţii metalice. IRUM are în prezent de 377 de angajaţi, 24 dintre aceştia fiind recrutaţi în acest an.

Principalul acţionar al firmei este Mavriprod din Reghin cu o participaţie de 93,46%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO