Mediafax.biz Exclusiv

Jean Valvis: Focusul investiţiilor statului ar trebui să fie pe agricultură, nu în sectoare cu datorii şi pierderi

Autor: Cristina Rosca

08.11.2011, 13:29 88

Valvis este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri de pe piaţa locală, controlând afaceri în domenii precum apă minerală, vin şi agricultură.

"Investiţiile nu ar trebui să sufere mai ales în domeniile unde România are un avantaj comparativ. Un astfel de domeniu este agricultura." , spune investitorul de origine greacă.

Pentru Valvis aceasta este singura soluţie pentru ca România să iasă cu bine din actualul război economic mondial.

"Mai cred că nu ar trebui susţinute sectoarele cu datorii şi pierderi. Nu trebuie investiţi bani în aceşti zombie economici.", concluzionează omul de afaceri.

Jean Valvis, creatorul brandurilor Dorna şi LaDorna, se clasează anul acesta pe locul cinci în rândul producătorilor agricoli care deţin cele mai mari exploataţii plantate cu porumb, potrivit unui clasament furnizat ZF de Agenţia de Plăţi pentru Agricultură (APIA).

El deţine, prin intermediul firmei DornaAgri, 3.500 de hectare de porumb, ce urmează a fi transformat în biomasă. În plus, Valvis mai are alte 300 de hectare de porumb bio din care intenţionează să producă fulgi de porumb ecologici, batoane de cereale, musli sau napolitane sub brandul LaDorna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO