Mediafax.biz Exclusiv

Lucrările de infrastructură din Transilvania au majorat cu 40% afacerile fraţilor Florea

Autor: Laurentiu Cotu

27.07.2011, 19:08 351

Potrivitreprezentanţilor companiei din Alba, evoluţia pozitivă a afacerilorîn primele şase luni din acest an se datorează în special creşteriisemnificative a cererii de betoane, dar şi demarării unor noiproiecte de infrastructură.Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră deafaceri de 20 mil. euro, în creştere cu circa 50% faţă de anultrecut.

"Am câştigat de la începutulanului licitaţii pentru diverse lucrări de construcţii şi amînregistrat o creştere semnificativă a cererii pentru betoane", adeclarat Marcel Florea, unul dintre acţionarii FloreaGrup.

Florea Grup activează şi pe piaţacarburanţilor auto încă de la înfiinţarea companiei şi are înprezent o reţea de opt staţii proprii, amplasate în judeţulAlba.Companiaderulează afaceri şi în domeniul turismului, ocupându-se deadministrarea hotelului Astoria, situat în apropierea municipiuluiAlba Iulia.

Investiţiile companiei planificate pentruacest an prevăd realizarea unei staţii de mixturi asfaltice,construirea unei fabrici de betoane, dar şi achiziţia de utilajenecesare realizării lucrărilor de infrastructură.

Staţia de mixturi asfaltice este realizatăîn cadrul unui proiect în valoare totală de 10 mil. lei (circa 2,4mil. euro), susţinut din fonduri europene.

Potrivit reprezentanţilorcompaniei, linia de producţie a mixturilor asfaltice cu ocapacitate de 160 tone/oră este în curs de finalizare. În prezent,Florea Grup a finalizat construcţia celei de-a patra staţii debetoane a companiei, cu o capacitate de 60 mc/oră, situată înmunicipiul Deva.

Totalul investiţiilor realizatede compania din Alba până în prezent în unitaţiile de producţie abetoanelor se ridică la circa 15 mil. euro.

"În completarea parcului autoexistent am achiziţionat o serie de utilaje destinate în speciallucrărilor de drumuri, repartizatoare asfalt, cilindrii compactorisau încărcătoare, în valoare totală de circa 2 mil. euro, ajungândîn prezent să deţinem peste 200 de maşini şi utilaje", a precizatMarcel Florea.

Compania a mai spus că a depuspentru finanţare proiecte în valoare totală de 8 mil.euro.

Compania a colaborat cu Bechtel,constructorul autostrăzii Transilvania, cu Vectra Service sauRomstrade, iar în domeniul transporturilor cu compania CarpatCemtrans.

Printre lucrările importanterealizate de Florea Grup sunt cele de reabilitare a cetăţii dinAlba Iulia. Anul trecut compania a câştigat contractele pentrulucrările de execuţie a centurii ocolitoare a municipiuluiSibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO