Mediafax.biz Exclusiv

Manu, Cushman&Wakefield: Anul viitor vor deveni foarte vizibile închiderile de unităţi bancare

10.11.2010, 13:28 18

"Anul viitor vor deveni foarte vizibileînchiderile de unităţi bancare. Vor fi zeci de închideri la fiecarebancă. Romexterra, Credit Europe şi Bancpost au închis dejanumeroase unităţi", a declarat, în Ziarul Financiar, Valentin Manu,partener al Cushman & Wakefield şi coordonator aldepartamentului de retail stradal.

Firma de consultanţă a colaborat în ultimiidoi ani cu zece bănci de pe piaţă, în vederea modificăriicontractelor şi scăderii chiriilor pentru unităţilebancare.

În ciuda faptului că procentul de reuşită anegocierilor este de circa 90%, consultanţii apreciază că de anulviitor închiderile de unităţi bancare vor fi observabile cu ochiulliber.

"Partea de mutări devine tot mai activă, înspecial în zonele unde unităţile au funcţionat pentru o perioadăimportantă, iar investiţiile au fost amortizate. Sunt proprietaricare încă nu au devenit conştienţi despre ce înseamnă piaţaimobiliară astăzi", a mai spus Manu.

Cushman & Wakefield, unul dintre cei maimari jucători de pe piaţa de profil, cu afaceri de 3,6 milioane deeuro în 2009, are ca obiectiv în acest an să fie pe break-even,după ce veniturile au continuat să scadă pe fondul reduceriiactivităţii de pe piaţa imobiliară.

Compania îşi dispută în România primapoziţie cu alte firme internaţionale, precum ColliersInternational, DTZ Echinox, CB Richard Ellis, Jones Lang LaSalleşi, mai nou, The Advisers Knight Frank.

Piaţa consultanţei imobiliare s-a contractatcu peste 50% în ultimii doi ani, de la 50 mil. euro la circa 20-25de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO