Mediafax.biz Exclusiv

Marisa Drew, Credit Suisse: O companie cu operaţiuni în Europa Centrală şi de Est va avea de înfruntat mai multe provocări pentru a obţine finanţare decât una din Vest

Autor: Adrian Seceleanu

13.03.2012, 14:27 141

"Punând lucrurile în balanţă, cred că o companie care are operaţiuni în Europa Centrală şi de Est va avea de înfruntat mai multe provocări pentru a obţine o finanţare decât o alta care îşi desfăşoară activitatea în vestul Europei. Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când investitorii sunt prudenţi cu toate pieţele, ei au tendinţa să aibă o privire mai conservatoare asupra pieţelor în curs de dezvoltare", explică Drew.

Discuţia vine în contextul în careRCS&RDS are în faţă în 2012 un vârf de plată pentru credite, de 350 de milioane de dolari, potrivit agenţiei de rating Standard & Poor's.

"Istoria arată însă că operatorii de cablu sau telefonie mobilă sunt rezistenţi la asemenea condiţii şi de aceea ei par să fie capabili întotdeauna să gasească într-un fel sau altul capital", a spus Marisa Drew.

RCS&RDS şi-a refinanţat în 2011 unele credite, printr-un împrumut acordat de BCR, CEC şi Credit Suisse.Creditul are o valoare maximă de 300 de milioane de euro, din care 200 mil. euro au fost deja acordate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO