Mediafax.biz Exclusiv

Negriţoiu, ING: Pentru businessul nostru pot să spun că 2010 a fost un an foarte bun

01.02.2011, 15:27 14

Banca a lansatîn toamna trecută o campanie agresivă de atragere de clienţi de laalte bănci prin oferte de refinanţare a creditelor.

Lasfârşitul lunii septembrie, ING se menţinea pe locul 10 înclasamentul activelor, cu 11,6 mld. lei.Deasemenea, banca înregistra un profit net de 89 mil. lei dupăstandardele locale de contabilitate, potrivit unor surse de pepiaţă.

"Pentrubusinessul nostru pot să spun că 2010 a fost un an foarte bun,inclusiv trimestrul al patrulea, care a mers bine şi la retail.", aspus Negriţoiu.

ING amajorat anul trecut soldul creditelor per total bancă, finanţărilenoi depăşind rambursările, susţine Negriţoiu, care menţionează ocreştere a activelor de circa 10%.

Pentru directorul ING, marele succes al ultimilor ani estedezvoltarea afacerilor pe segmentul de retail, care a ajuns săegaleze ca venituri divizia de companii.

Motorul profitului băncii rămâne însă divizia corporate,mai ales că retailul "încă nu a ajuns la maturitate", apreciazăNegriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO