Mediafax.biz Exclusiv

Numărul joburilor nu va mai creşte spectaculos în outsourcing, piaţa e stabilă

Autor: Adelina Mihai

30.01.2012, 12:55 141

"Anul 2012 se prevede a fi un an cu multă cerere tot pentru domeniile IT şi outsourcing, domeniile unde sunt cele mai multe joburi disponibile în prezent. Cu toate acestea, specialiştii spun că nu cred că numărul de locuri de muncă va creşte spectaculos în outsourcing, pentru că s-a ajuns la o anumită stabilitate pe această piaţă", explică Marinescu.

Peste 30.000 de joburi au fost scoase la concurs pe cele mai cunoscute site-uri de recrutare de la începutul anului, iar cei mai dinamici angajatori provin, la fel ca în ultimii doi ani, din zona IT, outsourcing sau auto, potrivit datelor centralizate de ZF.

Genpact (outsourcing), Continental Automotive (auto), Emerson (producţie şi servicii tehnologice), Oracle (software), Hella (componente auto), Orange (telecomunicaţii) sau Adobe (software) sunt doar câteva dintre companiile care au anunţuri de recrutare active pe siteurile de profil.

Printre alte companii care au anunţat că vor angaja masiv anul acesta se mai află furnizorul de servicii de call center Computer Generated Solutions (care va angaja 1.000 de oameni în 2012), XL World (250 de recrutări), Hewlett-Packard - Global eBusiness Operation Center (câteva sute) sau producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei (câteva sute).

Salariile în outsourcing diferă foarte mult în funcţie de numărul de limbi străine cunoscute: dacă cei care cunosc doar limba engleză primesc salarii nete care încep de la 400 de euro, cei care cunosc o limbă nordică, de exemplu, pe lângă engleză, pot câştiga peste 1.000 de euro.

"Angajatorii au continuat să recruteze în ultimii ani în domeniul IT, chiar şi firme non-IT au scos la concurs poziţii care solicitau candidaţi pentru propriile departamente de IT, care să le întreţină aplicaţiile şi reţeaua de calculatoare. Însă firmele cu profil IT au căutat foarte mulţi programatori web, pentru că majoritatea aplicaţiilor sunt online", adaugă Marinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO