Mediafax.biz Exclusiv

Octavian Radu a schimbat din nou şeful magazinelor Debenhams

Octavian Radu a schimbat din nou şeful magazinelor Debenhams

Autor: Adelina Mihai

07.07.2011, 18:38 366

Macarie a fost recrutat în prima parte aanului trecut de către omul de afaceri Octavian Radu, proprietarulRTC Holding (care administrează, printre altele, librările Divertaşi retailerul de încălţăminte Aldo).

Anterior, Macarie a fost directoruloperaţional al centrului comercial Băneasa Shopping City. Noua şefăa magazinelor Debenhams, Anca Radu, face parte din boardul grupuluiRTC din 2008, anterior fiind coordonator al operaţiunilorlibrăriilor Diverta (2005- 2008). Ea este absolventă a Facultăţiide Comerţ din cadrul ASE Bucureşti, potrivit informaţiilordisponibile pe site-ul grupului.

La preluarea mandatului în cadrul grupuluiRTC, Macarie avea ca obiectiv expansiunea internaţională a divizieide fashion, dar şi restructurarea afacerii din România.

Debenhams operează în prezent patru magazineîn Bucureşti (Sun Plaza, Bucureşti Mall, Plaza România şi BăneasaShopping City) şi câte unul în Constanţa, Oradea, Cluj şi Chişinăuşi un magazin în mallul din Budapesta (deschis în luna aprilie).Anterior, reprezentanţii companiei au spus că în 2010 magazineleDebenhams au avut o cifră de afaceri de 8,4 mil. euro, în scăderecu 30% faţă de 2009.

"Momentan, mi-am luat o vacanţă. Am plecatde la Debro Retail pentru a căuta noi provocări, iar acum sunt îndiscuţii avansate cu o altă companie", a spus Macarie.

Întrebat despre evoluţia afacerilor DebroRetail în prima parte a anului, el a spus că nu mai poate vorbidespre magazinele Debenhams, dar că evoluţia a fost în trendul uneipieţe aflate în criză, afectată de faptul că obiceiul de consum alromânilor nu şi-a revenit încă.

Grupul controlat de Octavian Radu a fostputernic afectat de criză în condiţiile în care anul trecut ocompanie de curierat şi cea pe care erau înregistrate librăriileDiverta au intrat în insolvenţă. La începutul acestui an,creditorii au aprobat deschiderea procedurii de faliment al uneialte companii din grup, Fashion Retail Group, care administra pestezece branduri de fashion şi care a avut afaceri de 15,7 mil. euroîn 2009. Reprezentanţii RTC nu au răspuns solicitării ZF până laînchiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO