Mediafax.biz Exclusiv

Omul de afaceri Dănuţ Prisecariu a investit 15 mil. euro în mall-ul Uvertura Botoşani, finalizat 80%

Autor: Cristina Cuncea

17.10.2011, 15:24 247

"Până acum valoarea investiţiei a fost de aproximativ 15 milioane de euro din fonduri proprii. Mall-ul este finalizat în proporţie de 75-80%. Estimăm că la sfârşitul lunii decembrie a acestui an să finalizăm construcţia, în prezent se lucrează la instalaţiile interioare. Centrul comercial va fi deschis în luna octombrie 2012", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Petronela Avram, responsabil de închirierea centrului comercial Uvertura.

Centrul comercial are o suprafaţă totală construită de 32.000 metri pătraţi, inclusiv parcare supraterană, respectiv 15.000 metri pătraţi suprafaţa de închiriat. Avram nu a oferit detalii despre stadiul închirierilor din centrul comercial. Investiţia totală în proiect a fost estimată la 23 milioane de euro.

Proiectul a fost început în 2008, dar pe fondul crizei dezvoltarea a fost oprită, fiind reluată în 2010.

"Autorizaţia de construcţie a fost obţinută în februarie 2008, însă ritmul de lucru a fost încetinit deoarece la sfârşitul anului 2008-începutul anului 2009 marea majoritate a retailerilor cu lanţuri de magazine stopaseră deschiderile de noi magazine şi chiar închideau magazinele neperformante. De la jumătatea anului 2010 s-au accelerat la maxim toate lucrările de construcţie la mall, pe fondul creşterii apetitului de expansiune a retailerilor naţionali şi internaţionali şi primirii unui număr mare de cereri de închiriere de spaţii", a adăugat Avram.

Uvertura Mall este unul dintre puţinele centre comerciale care vor fi deschise anul viitor, alte proiecte a căror finalizare este prevăzută pentru 2012 fiind Corall Constanţa şi Prima Shopping Center Oradea.

În 2011, după nouă luni cu livrări nesemnificative, în ultimele două săptămâni au fost inaugurate două centre comerciale cu o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi, Galleria Arad, dezvoltat de grupul israelian GTC şi Oradea Shopping City, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Până la finele anului au programate deschiderea încă trei centre, Maritimo Constanţa, aparţinând companiei austriece Immofinanz (28 octombrie), Electroputere Parc din Craiova (noiembrie) şi Palas Iaşi.

În aceste condiţii, stocul de centre comerciale va creşte în acest an, dacă vor fi finalizate toate proiectele anunţate cu aproape 230.000 de metri pătraţi, care se adaugă la stocul de peste două milioane de metri pătraţi de spaţii moderne de retail existente în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO