Mediafax.biz Exclusiv

Ostahie, Altex: Piaţa electro-IT a traversat un moment dificil, dar îşi va menţine şi anul viitor trendul uşor ascendent pe care a intrat în 2011

08.08.2011, 13:05 174

În ceeace priveşte situaţia din SUA şi impactul asupra celorlalte pieţe,antreprenorul român este de părere că nu putem vorbi de o nouăcriză, ci de o nouă etapă a crizei începute odată cu căderea LehmanBrothers

"Este o criză de lungă durată, care acum trece într-o nouăetapă, etapa SUA, similară etapei Grecia.Va venişi rândul Italiei, Spaniei şi Franţei", spune Ostahie.

El credecă impactul situaţiei din SUA asupra României nu va fi unul major,o influenţă mai mare însă ar putea avea contextul european şiescaladarea problemelor din Spania, Italia şi Franţa.

"Pentrurezolvarea problemei pe care o reprezintă datoria publică seapelează de regulă la scăderea consumului, majorarea taxelor.Astfelse frânează creşterea.", a adăugat Ostahie.

Proprietarul Altex crede că actuala criză, declanşată decăderea Lehman Brothers, nu a făcut decât să semnaleze problemadatoriei publice, la care acum toate ţările se uită.

"Ţăriledezvoltate, care au PIB mare, au una din două probleme, fie suntsupra-îndatorate, fie nu au reglementările legale necesare pentrucreşterea îndatorării. În ceea ce priveşte situaţia din SUA, nucred că este alarmantă, şi cred că este mai mult o problemă debirocraţie.", a precizat omul de afaceri.

Altex a încheiat 2010 cu afaceri de 195 mil. euro în2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO