Mediafax.biz Exclusiv

Paşol, Intercapital Invest: Am observat în ultima perioadă că Bursa a început să iasă în lume şi să se prezinte mai bine

Autor: Adrian Cojocar

04.07.2011, 13:08 249

"În următoarele luni cred căoferta statului la Petrom va trimite un semnal pozitiv pieţei, spersă se şi încheie cu succes, ca o continuare după efectul generat delistarea Fondului Proprietatea.Din câte amobservat în ultima perioadă şi Bursa a început să iasă în lume şisă se prezinte mai bine", spune Paşol.

El seaştepta ca BVB să recupereze din decalajul pe care piaţa îlînregistrează faţă de maximele din anul 2007, printre cele mai marifaţă de celelalte burse din regiune.

"Dacăcompari diferenţele faţă de maximele atinse în 2007, sunt valorifoarte mari. Noi şi cu bulgarii am rămas mai jos, restul aurecuperat mult din decalaj", a afirmat Paşol.

IndiceleBET este în prezent la jumătate faţă de maximul istoric atins îniulie 2007, în timp ce SIF-urile se tranzacţionează la mai puţin deo treime din preţurile de atunci.

IndiceleBET a crescut în primele şase luni cu 4%, iar indicele BET-FI,reprezentat de SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea, a marcatun avans de doar 2,9%.Practic evoluţiaacţiunilor de pe Bursă n-a acoperit nici inflaţia, care s-a ridicatla aproape 4% în primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO