Mediafax.biz Exclusiv

Păunescu spune că a vândut jumătate din locuinţele din Mamaia

Autor: Mirabela Tiron

21.06.2011, 18:08 488

Complexul,construit pe o suprafaţă de 4.353 de metri pătraţi, situat înapropiere de hotelul Rex, a fost inaugurat săptămâna trecută, dupămai bine de doi ani de la începerea construcţiei.

"Ilie Năstase, Dumitru Dragomirşi alţi români au cumpărat câte un apartament în Caelia Residence,care are toate facilităţile unui hotel de cinci stele, mai puţin unrestaurant. Sunt şi străini care au cumpărat: un doctor dinGermania şi doi oameni de afaceri din Belgia şi Elveţia", adeclarat Viorel Păunescu.

Omul de afaceri susţine căinvestiţia în aceste apartamente a fost făcută din surse proprii, oparte din bani provenind din vânzarea acţiunilor la hotelulRex.

În 2006, Viorel Păunescu a vânduthotelul de cinci stele Rex din Mamaia familiei Adamescu pentru 10milioane de euro. Tot în 2006, Păunescu a vândut hotelul Telefericdin Poiana Braşov pentru 5 milioane de euro.

El a vândut şi o parte din acţiunile laIntercontinental. Familia Păunescu a mai administrat şi hotelulLido din Capitală, cumpărat de la stat în 1993.

Din anul 2000, hotelul a făcut obiectul unuiproces de retrocedare către urmaşii doctorului ConstantinAngelescu, care a deţinut complexul Lido la începutul secoluluitrecut. Hotelul a fost retrocedat familiei Angelescu.

"Investiţia în Caelia Residence, în caretoate apartamentele au vedere la mare, o voi recupera după ce voivinde toate apartamentele. Voi recupera investiţia în curând", asusţinut Păunescu.

Caelia Residence are 65 de apartamente cusuprafeţe între 108 metri pătraţi şi 230 de metri pătraţi.Complexul dispune de opiscină exterioară de 120 de metri pătraţi, o parcare multietajatăautomatizată, un centru spa cu saună, sală de fitness şi altedotări.

Aproape 8.000 de metri pătraţi de plajă aufost închiriaţi pentru complexul lui Păunescu, de către RalucaSandu, după cum afirmă omul de afaceri.

"Am vrut să exist pe litoralul românesc,turismul fiind domeniul care mi-a adus cele mai mari satisfacţii",explică Păunescu.

El a mai precizat că ideea de a faceapartamente de lux pe litoral i-a venit după ce a vândut hotelulRex.

"Mi-ar plăcea ca aceia care şi-au cumpăratapartamente în Caelia Residence să le închirieze şi altora atuncicând nu stau în ele, aşa cum se întâmplă în America.Proprietarii unorapartamente de lux dauspre închiriereapartamentele atunci când nu stau în acestea."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO