Mediafax.biz Exclusiv

Pe lângă Dacia cresc şi companii locale. Chimica Orăştie, care face volane şi cotiere de uşi pentru Dacia, aşteaptă afaceri cu 38% mai mari

Chimica Orăştie creşte odată cu Dacia şi încearcă să resusciteze sectorul de ambalaje pentru bunuri de consum

Autor: Laurentiu Cotu

08.06.2011, 18:35 398

Compania a încheiat anul trecut cu o cifrăde afaceri de 51,2 mil. lei (12,2 mil. euro), rezultat careplasează compania pe poziţia a şaptea în topul celor mai marijucători de pe piaţa maselor plastice, potrivit unui clasamentrealizat de ZF.

"Am reuşit anul trecut să creştem volumul deafaceri pentru Dacia şi să atragem interesul unor noi companii dindomeniul auto pentru viitoare colaborări. Totodată am crescutactivităţiile pe segmentul medical. Pentru acest an ne propunem săcreştem vânzările pe segmenul medical, să ne consolidăm afacerilepe auto şi să resuscităm sectorul de ambalaje şi bunuri de largconsum", au declarat reprezentanţii companiei.

Activitatea principală a companiei constă îninjecţia materialelor plastice. Afacerile Chimica vizează aproapeîn totalitate piaţa internă (ponderea exportului în 2010 fiind de0,3% din totalul cifrei de afaceri), astfel că peste 70% dinveniturile companiei din anul trecut au fost realizate pe segmentulde produse auto, iar 7% pe segmentul de aparaturăelectrocasnică.Restul vânzărilor s-au obţinut din sectorul bunurilor de largconsum, ambalaje sau domeniul medical.

Pentru domeniul auto, companiaproduce articole din mase plastice (cotiere de uşi, volane, capetede bară, buzunare uşă), precum şi piese din ansamblul motorului(coliere, bucşi sau suporţi conducte).Principalii clienţii ai Chimica din domeniulauto sunt Black River Chimplast, Euro APS-Faurecia, Dacia- RenaultRomânia, General Motors Europe, Valeo sau TRWAutomotive.

Pentru industria bunurilor de larg consumcompania produce articole de menaj (farfurii, tăvi, boluri),rafturi şi etajere, accesorii bucătărie şi baie, mobilier degrădină, forme de pavaj, iar pentru sectorul medical produse dinplastic pentru echipamente folosite de persoanele cudizabilităţi.

Anul trecut, Chimica a demarat unparteneriat cu producătorul american de aparaturăelectro-chirurgicală IC Medical pentru furnizarea de componente deplastic necesare fabricării de bisturie cu radiofrecvenţă, produsdezvoltat de americani. IC Medical a inaugurat anul trecut o halăde asamblare pe platforma industrială Chimica-Chimsport, în urmaunui contract semnat cu producătorul de mase plastice dinOrăştie.

Bisturiele asamblate pe platforma fabriciidin Orăştie vor fi furnizate către mai multe spitale din Europa,Africa, Rusia şi Orientul Mijlociu. Compania Chimica avea anultrecut 425 de angajaţi şi intenţionează ca până la finele anului încurs să ajungă la 440 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO