"Avem o estimare de creştere între 5% şi 8% pentrupiaţa de servicii software şi IT de business pentru 2011, raportatla 2010", a declarat Chesaru.
Potrivitacestuia, România mai are capacitatea de a atrage investiţii dinstrăinătate, apreciind că la acel capitol, în 2009 şi 2010, s-aplătittributpentru o accelerare necontrolată din trecut.
"Dacă adunăm plusul din 2007 cuminusul din 2009 şi plusul din 2006 cu minusul din 2010, ajungempentru anii respectivi la nişte rate de creştere de PIB care ar fiasigurat un parcurs al României în criză similar unor ţări de genulCehiei, Slovaciei sau Poloniei. Este valabil pentru foarte multezone din economie", crede reprezentantulPierre AudoinConsultants.
În ceea cepriveşte situaţia deficitului bugetar, el apreciază că dacăfacem o analiză cuprivire la nivelul lui în perioada de boom, dând la o parteveniturile excepţionale de la buget, "o să rămânemuimiţi".
"Este un minus mai mare decâteste acum. Lucru care nu s-a văzut pentru că erau nişte banicamuflaţi, folosiţi pentru un consum inflamat. Acum, pur şi simplu,are loc o corecţie, o anulare a unui surplus artificial", considerăChelaru.
Pierre Audoin Consultants esteprima societate europeană de consultanţă în strategie pentrucompaniile din industria de soft şi servicii informatice.Filiala din România seconcentrează pe principalele pieţe central şi est europene (Cehia,Polonia, România, Rusia, Slovacia şi Ungaria)